It-konsulent dømt for trusler mod PET og omstridt imam

33-årig havde opbygget had mod Grimhøj-imam og Islamisk Stat - erklærede 'åben jagtsæson' på jihadister

Formanden for Grimhøj-moskéenn i Brabrand ved Aarhus,  Oussama El Saadi. Foto: Ernst Van Norde
Formanden for Grimhøj-moskéenn i Brabrand ved Aarhus, Oussama El Saadi. Foto: Ernst Van Norde

En 33-årig it-konsulent er ved Retten på Frederiksberg blevet idømt tre måneders betinget fængsel for at have tilskyndet til en forbrydelse og for trusler på livet mod blandt andre en imam og politiet.

Anklagemyndigheden havde krævet tre måneders ubetinget fængsel, men grundet mandens gode private forhold – han har blandt andet et lille barn – vælger retten at gøre dommen betinget.

I stedet for ubetinget fængsel får manden 60 timers samfundstjeneste.

Den 33-årige mand har erkendt, at han i september sidste år i forbindelse med sit arbejde brugte en computer tilhørende Odsherred Teater til at sende en mail til PET og Ekstra Bladet.

Heri truede han blandt andet med drab på en imam fra den omstridte Grimhøjmoské i Brabrand.

- Den imam, der har udtalt sig om IS ude i Grimhøj-moskeen: Fjern ham inden søndag den 7/9 2014, ellers fjerner vi ham. Alle salafister og jihadister, der støtter IS, vil fra i dag være lovløse, skrev it-konsulenten blandt andet.

Han skrev videre om en 'åben jagtsæson' på jihadister og om en såkaldt "Operation Affaldskværn", der inden længe ville blive iværksat.

- I skal vælge side nu, og I skal vælge rigtigt. Hvis I sammenslutter jer med de fremmedfjendske racistiske salafister, kommer I til at få samme behandling, som de modtager, lød det i mailen truende mod PET.

Truslerne fik politiet til at iværksætte en større operation, hvor blandt andre en medarbejder på Odsherred Teater blev anholdt, inden man fandt frem til den egentlige gerningsmand.

Dommen kommer bare en dag efter, at der faldt dom i en anden sag om trusler ved Retten på Frederiksberg.

Se også: Profileret islamist idømt fængsel for dødstrusler

Onsdag blev 24-årige YA, der er kendt for at tilhøre et yderligtgående islamistisk miljø i København, idømt 30 dages ubetinget fængsel for i 2013 at have truet Syrien-formanden Mohammad Mahfoud med at skære halsen over på ham.

Mohammad Mahfoud er formand for Dansk Syrisk Forening, der er loyale over for Syriens omstridte præsident Bashar al-Assad, og det har gjort ham til et hadeobjekt i fanatiske kredse, hvor man har sympati for de rabiate islamistiske oprørsbevægelser i Syrien-konflikten, herunder Islamisk Stat.

Se også: Lige nu: Dødstrusler med Syrien-tråde for retten

Den dømte it-konsulent modtager sin dom, mens YA fra onsdagens retsmøde har udbedt sig betænkningstid om, hvorvidt han vil anke dommen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere