Italiensk medie: Bro blev kaldt 'syg' og 'ujævn'

Motorvejsbroen i Genova, der tirsdag formiddag kollapsede, har siden 1980'erne været kendt for sin ujævne kørebane, der skyldes en fejlberegning af cementen

Video: Ruptly/AP/Italiensk Politi

- Jeg vidste ikke, at broen var så farlig, at den skulle lukkes, siger Giovanni Castellucci, der er administrerende direktør hos Autostrade per l'Italia.

Det skriver Rai News.

Udmeldingen kommer efter en firsporet motorvejsbro tirsdag formiddag kollapsede i den den norditalienske by Genova.

 23 mennesker har ifølge de italienske myndigheder mistet livet. Dette tal er i løbet af aftenen blevet korrigeret, efter det tidligere på dagen blev oplyst, at op imod 35 mennesker skulle være blevet dræbt ved ulykken.

Det privatejede Autostrade per l'Italia står for konstruktionen, administrationen og vedligeholdelsen af mere end 3000 kilometer motorvej i Italien.

Selskabet oplyser desuden, at de var i gang med konsolidere den 50 år gamle bro, men at den ikke blev anset for at være decideret farlig.

Motorvejsbroen er ifølge nyhedsbureauet Ansa, bygget i 1960. Foto: Vigili del fuoco 112 - 14. aug. 2018 - kl. 15:02 Her kollapser broen i Genova

Broen var syg
Denne opfattelse blev ikke delt af borgerne i Genova, der siden begyndelsen af 1980'erne har kaldt broen for syg, fordi det gentagne gange har været nødvendigt at korrigere den ujævne bro, skriver El Confidencial.

I 2016 advarede Antonio Brencich, lektor på universitetet i Genova, om, at broens konstruktion var problematisk.

Der var nemlig sket en fejlagtig beregning af den måde, cementen ville udvikle sig på over tid, hvilket førte til at kørebanen var ujævn, forklarede han til tidskriftet for italienske ingeniører, Ingeneri.info.

I artiklen, der er blevet publiceret igen efter den tragiske ulykke i Genova, forklarer Antonio Brencich videre, at broen kun havde eksisteret i lidt over ti år, før problemerne begyndte at melde sig.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Antonio Calanni/Ritzau Scanpix
Foto: Antonio Calanni/Ritzau Scanpix
 

'Vi vil gå hele vejen'
Den italienske indenrigs- og vicepremierminister, Matteo Salvini, delte tirsdag eftermiddag nedenstående video på Twitter, hvor man kan se broen, der er fuldstændigt kollapset.

'Vi vil gå hele vejen for at placere ansvaret for denne gigantiske katastrofe,' skriver han.

Vidnerne til episoden kunne ikke tro deres egne øjne, da de overværede kollapset af den mere end 1000 meter lange bro.

- Åh min Gud, bliver der råbt gentagne gange i nedenstående video. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Flavio Lo Scalzo/AP
Foto: Flavio Lo Scalzo/AP

Adskillige lignende ulykker
Det er ikke første gang, at der sker denne type alvorlige ulykker på de italienske veje.

I marts sidste år blev et midaldrende ægtepar dræbt, da en bro kollapsede oven på deres bil, imens de kørte på en motorvej i Marche-regionen i det østlige Italien.

Seks måneder forinden, i oktober 2016, kollapsede en anden bro i byen Lecco tæt på Milano. Her blev en person dræbt og fem blev såret.

Se også: Op mod 30 er døde efter motorvejsbro er kollapset i Genova

Se også: Ekspert om bro-katastrofe: Regn kan være skyld i kollaps

Motorvejsbroen er ifølge nyhedsbureauet Ansa, bygget i 1960. Foto: Vigili del fuoco 112 - 14. aug. 2018 - kl. 15:02 Her kollapser broen i Genova

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere