Jæger skød gennem vindue: Nu risikerer han fængselsstraf

En 53-årig jæger sigtede efter en hjort, men skød gennem et vindue og ramte næsten en familiefar. Nu skal han i retten

Jægerens fejlskud ramte heldigvis kun væggen. Ingen kom til skade (Foto: Ulrik Bachmann).
Jægerens fejlskud ramte heldigvis kun væggen. Ingen kom til skade (Foto: Ulrik Bachmann).

Den 16. maj opdagede en 53-årig mand i Hyllinge ved Næstved en buk og hev geværet frem. Desværre ramte skuddet ikke dyret, men fløj i stedet gennem et vindue og ramte en væg i stuen hos en børnefamilie. En 44-årig familiefar var få centimeter fra at blive ramt, og han skulle senere have fjernet metalsplinter fra ansigtet og den ene arm.

Den 44-åriges kone og datter sad i sofaen, da skuddet fyrede gennem vinduet. Hvis det i stedet var kommet gennem et andet og nærtliggende vindue, kunne det have ramt konen eller datteren i hovedet.

Jægeren havde lånt sin brors hus, der er nabo til børnefamilien. Det var et uheld, der har plaget den 53-årige mand lige siden.

- Det har været meget ubehageligt, for det var ikke ligefrem det, han havde brug for, fortæller hans bror til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det går ham jo på. Det er en fuldstændig utilsigtet hændelse, som kan få nogle alvorlige konsekvenser.

Den 53-årige mand har ikke været på jagt siden.

Sjællandske Medier skriver i dag, at politiet er færdig med at efterforske sagen. Den er nu sendt videre til anklagemyndighedens bord, hvor den 53-årige mand kan blive tiltalt for at 'bringe andres liv og førlighed i fare'. Straffen kan i yderste konsekvens betyde otte års fængsel.

Forholdet er det samme

Jægerens bror fortæller til Ekstra Bladet, at situationen ikke har ændret forholdet til naboerne.

- Vi hilser og snakker, som vi altid har gjort. Jeg synes, at naboen har taget det rigtig pænt. Så det er jeg utrolig glad for, fortæller han til Ekstra Bladet.

'Det havde været en aflivning'

Under skudepisoden overnattede to af den 44-åriges andre børn ved nogle venner. Havde de siddet sammen med resten af familien i sofaen, kunne det være gået grueligt galt.

- Kunne du ikke se det? Det havde været en aflivning. Jeg kan godt fortælle dig, at min kone og datter kom hurtigt væk fra stuen. De kravlede hen ad gulvet, fortalte den 44-årige umiddelbart efter hændelsen den 16. maj til Ekstra Bladet.