Jalousi bag skuddrama i nat

50-årig mand stak eks-kæreste og skød dennes nye kæreste, hvorefter han skød og dræbte sig selv. Eks-kæresten og den nye kæreste er begge sårede, men uden for livsfare

Politiet var talstærkt til stede i Vorgod tirsdag formiddag efter skuddramaet, hvor en 50-årig mand angiveligt skød og dræbte sig selv efter i jalousi at have skudt en 48-årig mand og have stukket sin 46-årige eks-kæreste med en dolk. (Video: Ernst Van Norde)

Det var sårede følelser og jalousi, der i nat førte til et voldsomt skuddrama i landsbyen Vorgod mellem Herning og Videbæk.

Her opsøgte en 50-årig mand fra Herning sin 46-årige eks-kæreste og dennes nye kæreste, en 48-årig mand. Den 46-årige kvinde og den 48-årige mand befandt sig i soveværelset i den 48-årige mands hus i Vorgod, da den 50-årige mand drevet af jalousi trængte ind i huset omkring klokken 03.40.

- Der tegner sig et billede af, at skudepisoden bunder i jalousi, siger efterforskningsleder og politiinspektør Ole Henriksen til Ekstra Bladet.

Politiet er stadig til stede i byen (Foto: Ekstra Bladet) 112 - 11. aug. 2015 - kl. 08:08 Skuddrama i nat: Jeg så en mand springe ud af vinduet

Midt- og Vestjyllands Politi modtog i nat klokken 03.48 en anmeldelse fra en genbo til huset, hvori dramaet fandt sted på hovedgaden i Vorgod. Der var ifølge anmelderen blevet afgivet flere skud og en mand var såret.

- Da vi nåede frem til adressen, kunne vi konstatere, at en kvinde var lettere såret som følge af knivstik fra en dolk, mens en mand var blevet såret i hoften og ned ad den ene side af kroppen og på sin ene arm. Sårene på manden var sket som følge af skud fra et oversavet jagtgevær, siger Ole Henriksen.

Det lykkedes, trods skudsårene, den 48-årige beboer at flygte ud af et vindue og over til en bekendt, mens den 46-årige kvinde ligeledes formåede at løbe væk fra huset. Få øjeblikke senere hørte vidner, at der blev affyret flere skud inde i huset.

- Det er vores klare opfattelse, at den 50-årige, efter at have skudt mod den 48-årige og have stukket sin eks-kæreste, begik selvmord ved at skyde sig selv, siger Ole Henriksen.

Pænt og velholdt hus

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de to sårede blevet behandlet på skadestuen ved Herning Centralsygehus, og de er begge uden for livsfare. Den afdøde 50-årige boede indtil for nylig sammen med sin 46-årige eks-kæreste, og den 50-årige havde ifølge vidner i Vorgod så sent som i sidste uge opsøgt eks-kæresten og hendes nye 48-årige kæreste i indkørslen hos den 48-årige.

- Nej, vi ønsker ikke at at snakke med dig nu, afviste parret den jalous eks-kæreste, som få dage senere reagerede så drastisk over sin kærestesorg.

Se også: Skuddrama i nat: En person død

Ifølge Ekstra Bladets reportere i Vorgod er vejen uden for huset, hvori dramaet skete, stadig afspærret i begge ender, ligesom en del af den nærliggende kirkes parkeringsplads også er spærret af.

Vorgod er stort set bygget sammen med nabolandsbyen Barde, og de to bynavne huser tilsammen 1015 indbyggere.

Ekstra Bladet følger sagen...