Jødisk forretning i København ramt af hærværk

En jødisk forretning i København har natten til torsdag været udsat for stenkast. Politiet efterforsker sagen

En jødisk delikatesseforretning på Lyngbyvej i København er natten til torsdag blevet ramt af hærværk. Det oplyser vagtchef Carsten Reenberg fra Københavns Politi.

- Der er kastet en sten mod ruden til forretningen, men ruden er af en sådan kvalitet, at stenen ikke er gået igennem, siger vagtchefen.

Se også: Jødisk samfund ser frem til PET's bud på sikre bygninger

Carsten Reenberg oplyser, at sagen nu er overgået til efterforskningsafdelingen hos Københavns Politi.

Sikkerhed omkring jødiske institutioner og forretninger er skærpet efter skudangrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København i februar.

I marts oplyste Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en vurdering af terrortruslen mod Danmark, at navnlig jødiske mål er truet.

Siden skudangrebene i februar har politiet i København haft særlig fokus på at beskytte jødiske interesser, men er blevet kritiseret af Det Jødiske Samfund i Danmark for ikke at yde tilstrækkelig beskyttelse.

Se også: Historiker: Besættelsen vil også fascinere os om 100 år

Navnlig den jødiske skole Carolineskolen har spillet en central rolle i debatten. I august var skolen udsat for hærværk, hvor der blev smadret ruder og malet graffiti.

Se også: Rapport: 53 antisemitiske overfald og trusler i 2014

En rapport har nævnt, at der sidste år var 53 tilfælde af antijødiske overfald eller trusler. Blandt andet udspillede der sig en anden episode omkring Carolineskolen, hvor nogle personer angiveligt udspionerede skolen og udpegede sikkerhedsudstyr såsom overvågningskameraer.

Se også: Mette F. beder om ekstra penge til sikring af jødisk skole

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere