Juraprofessor: Folketinget skal bestemme forsørgerpligten

Ifølge professor viser dom om forsørgerpligt, at Folketinget har vide rammer inden for beskæftigelsesområdet

Det var ikke i strid med grundloven, da man i 2013 besluttede, at ugifte samlevende par skulle forsørge hinanden, hvis den ene kom på kontanthjælp.

Det har retten i Helsingør mandag besluttet, og det kommer ikke bag på juraekspert Jens Elo Rytter, professor ved Københavns Universitet.

- Dommen er som forventet. Det er ikke i strid med forsørgelsespligten i grundloven, fordi det er op til Folketinget at bestemme, hvilke mennesker der har forsørgerpligt over for hinanden. Det står der direkte i grundloven, siger han.

Han mener alligevel, at dommen er interessant, fordi den siger, at der er vide rammer for politikerne, når det gælder beskæftigelsespolitikken.

- Jeg synes, det ser ud som om, at vi med dommen får bekræftet, at på det økonomiske og sociale område, der har politikerne altså ret stort råderum, før de begynder at overtræde grundloven og menneskerettighederne, siger han.

Det er tre kærestepar, der har lagt sag an mod Beskæftigelsesministeriet med påstand om, at loven om gensidig forsørgerpligt var et brud på grundloven.

Efter voldsom kritik blev lovændringen skrottet igen med virkning fra 1. januar 2016. Den holdt kun i to år.

Mindst 7000 par har været omfattet af loven.

/ritzau/

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere