Kæmpe naturbrand ude af kontrol

Naturbrand har i over tre timer raseret i Nordjylland, og den er ikke under kontrol, oplyser beredskab

Brandvæsenet arbejder på stedet. Video: Byrd / Jean Nonboe

Opdatering klokken 19.18: Beredskabsdirektør ved Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen, oplyser til Ekstra Bladet, at området omkring branden er blevet afgrænset, og man derfor ikke forventer, at den kan sprede sig. Vinden er dog fortsat kraftig i området, hvilket vanskeliggør situationen.

En stor naturbrand er brudt ud i et skovområde i Ålbæk i Nordjylland ved 14-tiden søndag.

Det oplyser Nordjyllands Beredskab.

Branden gælder et område på mindst en gange en kilometer.

Branden er klokken 17 stadig i gang, og den er ikke under kontrol inde i området, da det er i et svært fremkommeligt terræn.

Men der er kontrol over standsningsbælterne rundt om branden. I standsningsbælterne pløjer brandfolkene jorden op, så de sikrer sig, at ilden ikke kan brede sig.

Det oplyser beredskabsdirektør ved Nordjyllands Beredskab Diana Sørensen til Ritzau.

- Det blæser kraftigt i området, så den spreder sig ret hurtigt, siger Diana Sørensen.

Ingen personfare
Fire stationer er indsat, og yderligere to er på vej for at assistere i slukningsarbejdet. Opgaven er i første omgang at hindre, at branden ikke spreder sig yderligere.

Der er ingen personer i fare, og der er ikke udsigt til, at nogen skal evakueres som følge af branden, oplyser Diana Sørensen.

Hun kan ikke give et bud på, hvornår branden er under kontrol.

- Lige nu forsøger vi bare at komme ind til området og få nok vand ind i området, så der går nogle timer endnu i hvert fald. Jeg gætter allerede nu på, at vi kommer til at være der i løbet af natten med nogle brandvagter til at holde øje med udviklingen, siger Diana Sørensen.