Kæmpe politiaktion i Tyrkiet: Over 400 mulige IS-tilhængere anholdt

En del udenlandske statsborgere anholdt under den hidtil største operation mod Islamisk Stat i Tyrkiet

Foto: AP
Foto: AP

Tyrkisk politi har i en landsdækkende operation anholdt over 400 formodede tilhængere af Islamisk Stat. Det oplyser statslige medier ifølge AFP.

En del af de anholdte er udenlandske statsborgere, skriver nyhedsbureauet Anadolu.

Det er den hidtil største operation mod Islamisk Stat i Tyrkiet. Anholdelserne er sket mange forskellige steder i landet.

Omkring 150 blev anholdt i Sanliurfa i det sydøstlige Tyrkiet, mens 47 blev anholdt i den nærliggende by Gaziantep tæt på den syriske grænse. 60 personer, hvoraf de fleste er udlændinge, blev anholdt i Ankara.

Nytårsaften blev 39 mennesker dræbt i en natklub i Istanbul. Islamisk Stat tog skylden for angrebet. Den mistænkte - en mand fra Usbekistan - blev pågrebet den 16. januar. Han har ifølge myndighederne tilstået.

Efter massakren skrev avisen Hurriyet, at Islamisk Stat angiveligt også havde planer om et angreb i Ankara nytårsaften.

Tyrkiet blev i 2016 rystet af en række andre angreb, som blev tilskrevet enten Islamisk Stat eller militante kurdere. Angrebene kostede hundreder livet.

Mindst 48 tyrkiske soldater er blevet dræbt under kampe i Syrien, siden tyrkerne gik ind i det krigshærgede land i august sidste år.

Det tyrkiske militær indledte for fem måneder siden operationer i det nordlige Syrien. Formålet er at trænge jihadister fra Islamisk Stat væk fra landets grænse. Militæret har i flere uger belejret den IS-kontrollerede by al-Bab.

Turkmenske og arabiske oprørere har vundet terræn ved al-Bab. Byen er Islamisk Stats sidste byområde i den nordlige Aleppo-provins.

Tyrkerne har også et erklæret mål om at få kurdiske militser i Syrien fortrængt fra dets grænseområder.

En alliance af militser indledte lørdag en ny fase i krigen mod Islamisk Stat ved byen Raqqa, som er jihadisternes hovedbase i Syrien. Kurdiske militsfolk, som støttes af USA, siger, at det er hensigten fuldstændigt at omringe Raqqa.

/ritzau/AFP

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere