Kæreste kendt skyldig i Hafida-drabet

41-årige Anders Larsen er netop kendt skyldig

Anders Larsen er tiltalt for at have kvalt ekskonen Hafida for lidt over et år siden. (Privatfotos)
Anders Larsen er tiltalt for at have kvalt ekskonen Hafida for lidt over et år siden. (Privatfotos)

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Den 24. juli sidste år valgte den 41-årige Anders Larsen at dræbe sine børns mor, Hafida Bourouih, efter et voldsomt skænderi i parrets lejlighed.

Først kvalte han hende, hvorefter han i et uvis antal timer kørte rundt med liget i bagagerummet, mens parrets to børn sad på bagsædet.

Dommeren har netop oplyst retten at Anders Bård Larsen erklæres skyldig i både drab og usømmelig omgang med lig. Anders Larsen har tidligere nægtet, at han havde til hensigt at partere liget af Hafida, et forhold som han nu erklæres skyldig i.

Retten forkaster Anders Larsens forklaring, om at hans kæreste, Hafida, skulle have angrebet ham med en urtekniv, inden han tog livet af hende.

Retssalen er fyldt med pårørende, flere bærer et skilt der viser et hjerte med "Hafida" skrevet i midten. Flere af dem er stærk påvirket af dommerens afgørelse, og flere græder højlydt i retten.

Anklager Sune Ploug Sørensen er lige nu, ved at give retten sit bud på hvilken straf Anders Larsen skal idømmes. Det er tydeligt at høre på både forsvare og anklager, at spørgsmålet om Anders Larsens sindstilstand på gerningstidspunktet bliver et omdrejningspunkt i de tos argumentation om strafudmålingen.

Hassan Bourouih med sine to nevøer - Hafidas drenge på tre og fem år. (Privatfoto) Krimi Hafidas bror om drabsmand: Han er et uhyre

Anders Larsen har erkendt, at han har dræbt Hafida Bourouih, men han nægter sig skyldig i, at han havde tænkt sig at partere liget for at slippe fra sin forbrydelse.

Anklager Sune Ploug Sørensen har gennem hele retssagen argumenteret for, at Anders Larsen havde tænkt længe over drabet, og at det derfor ikke var en impulsiv handling.

- Drabet er begået koldblodigt og med fuld overlæg, det har vi set flere beviser på i løbet af sagen, sagde han og fortsatte:

Hafida Bourouih blv, fiølge tiltalen, dræbt af sin mand, Anders B. Larsen, som efterfølgende har fået forældremyndigheden over parrets børn. (rpivatfoto) 112 - 6. aug. 2015 - kl. 09:06 Tiltalt for drabet på Hafida: Han ville partere liget

- Vi skal have ondt af den unge Hafida, fordi hun går glip af at se sine børn vokse op. Vi skal have ondt af veninderne, og vi skal have ondt af Hafidas gamle mor, som har mistet sin datter. Ikke mindst skal vi have ondt af de to børn, der nu skal vokse op uden deres mor.

Se med live fra Retten i Glostrup, når skyldskendelsen falder klokken 10.00.