Kæreste til drabssigtet sygeplejerske: Derfor tror jeg, hun er uskyldig

Kæresten til den firedobbelte drabssigtede sygeplejerske er sikker på, at hun er uskyldig

Hør Ekstra Bladets kriminalredaktør, Carsten Norton, fortælle om det nyeste i sagen

Kæresten til den 30-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus, der er sigtet for at have slået fire patienter ihjel og forsøgt at dræbe en yderligere, tager nu bladet fra munden og fortæller sin side af sagen.

Det sker i et stort interview til TV Øst, som har talt med den 32-årige kæreste, der er sikker på, at hans 30-årige kæreste er uskyldig.

- Det er jo helt surrealistisk. Jeg har en kæreste, som jeg bor sammen med, hun er veluddannet, dygtig, ansvarsfuld og et dejligt menneske. Vi planlagde familieforøgelse og havde netop bestilt ferie. Og pludselig sidder hun fængslet for drab, fortæller han til TV ØST.

Frygter Plejebosag 2
Ifølge TV Øst har den 32-årige mand fra lokalområdet kigget sin kæreste i øjnene, mens han stillede det ultimative spørgsmål vedrørende hendes skyld.

Svaret var lige så klart, som det hele vejen igennem har været, når den 30-årige sygeplejerske er blevet konfronteret af myndighederne med anklagerne.

'Uskyldig'.

- Jeg kender hende og hun har ikke gjort det her. Jeg tror, vi er godt i gang med Plejebosag nr. 2. Jeg tror på, at min kæreste bliver frifundet, siger han.

Den 32-årige kæreste ønsker af hensyn til familien at være anonym. Ekstra Bladet har i dag været i kontakt med manden for at stille en række uddybende spørgsmål, men han ønsker at udtale sig yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

- Jeg har ikke mere at sige på nuværende tidspunkt. I må bruge mine udtalelser fra interviewet med TV Øst, siger han høfligt til Ekstra Bladet, inden samtalen afsluttes.

Tynde beviser
Den 32-årige kæresten mener ikke, at beviserne mod den sigtede sygeplejerske er tilstrækkelige. Samtidig kan han ikke forstå, at hun fortsat er varetægtsfængslet.

- Anklagemyndigheden har efterforsket sagen i seks måneder. De har efter min bedste overbevisning ikke præsenteret et eneste bevis. Der er ifølge apoteket på sygehuset ikke noget medicinsvind. Der er en sprøjte med nogle medicinrester, men intet DNA eller fingeraftryk, der forbinder den med min kæreste. Der er kun nogle vidneudsagn fra kollegaer på en arbejdsplads, hvor det igennem 6 måneder har svirret med snak, gætterier og rygter.

Tidligere var anklagemyndighedens argument for at opretholde anholdelsen, at den 30-årige kunne påvirke potentielle vidner i sagen og derfor fortsat skulle forblive varetægtsfængslet.

Men efter det første retsmøde i tirsdags for åbne døre, mener kæresten heller ikke, at det argument længere er holdbart.

- Det kan jo ikke passe, at hun ikke må komme hjem. Hvordan skulle hun kunne påvirke en efterforskning, seks måneder efter hun er blevet fængslet? Politiet har foretaget 90 vidneafhøringer. Dørene er blevet åbnet i retten, alle har kunnet høre eller læse, hvad der er blevet sagt og gjort, siger han til TV Øst.

Sagen startede, da sygeplejersken i begyndelsen af marts blev anholdt af politiet i forbindelse med tre mistænkelige dødsfald på sygehuset natten mellem d. 28. februar og 1. marts. I den forbindelse blev sigtet for tre drab samt et drabsforsøg.

Senere er det kommet frem, at kvinden mistænkes for flere drab og og sigtelsen blev i sidste uge udvidet med endnu et drab, så den nu lyder på fire dobbelt drab samt et drabsforsøg.