Kampfly dræber mindst 50 - ved en fejl

Et nigeriansk kampfly har dræbt mindst 50 mennesker i en flygtningelejr

En flygtningelejr i Nigeria blev tirsdag beskudt af et kampfly ved en fejl. Foto: Læger Uden Grænser
En flygtningelejr i Nigeria blev tirsdag beskudt af et kampfly ved en fejl. Foto: Læger Uden Grænser

Mindst 50 personer blev dræbt, da et nigeriansk militært kampfly tirsdag fejlagtigt bombede en flygtningelejr i Nigeria, siger en embedsmand ifølge nyhedsbureauet AP.

Indledningsvis forlød det, at over 100 mennesker var blevet dræbt, men der er fortsat usikkerhed om antallet af dræbte og sårede.

Således skriver Læger Uden Grænser i en pressemeddelelse, at mindst 52 er døde, og at yderligere 120 personer er blevet såret i angrebet.

Ifølge flere internationale medier er der tale om en lejr i Rann i det nordøstlige Nigeria, som grænser op til Cameroun. Lejren er blandt andet for flygtninge, som er blevet fordrevet af terrororganisationen Boko Haram. Det var netop terrorgruppen, som det nigerianske militær ville have ram på i angrebet.

Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) oplyser, at seks af organisationens nigerianske ansatte er blevet dræbt i angrebet. Desuden er 13 blevet såret.

Foto: Læger Uden Grænser
Foto: Læger Uden Grænser
 

Gav ordren
Den nigerianske general Lucky Irabor fortæller, at han gav ordren til at bombe Boko Haram, da militæret var kommet i besiddelse af informationer, som viste, at sympatisører for terrorgruppen ville samle sig. Der blev i den forbindelse også givet geografiske koordinator.

- I morges modtog vi rapporter om, at Boko Haram-terrorister var i færd med at samle sig i Kala Balge-området i Borno. Vi fik koordinaterne, og jeg gav ordre om, at fly skulle sættes ind for at håndtere problemet, siger Irabor.

Han fortæller yderligere, at det er for tidligt at sige, om der er sket en taktisk fejl i forbindelse med ordren, men at der vil blive foretaget en undersøgelse af bombardementet.

- Uheldigvis blev angrebet gennemført, men det viste sig, at lokale indbyggere blev ramt, lyder det videre ifølge nyhedsbureauet NTB, der citerer internationale bureauer.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere