- Kan I skåne mine børn for at se det her

To drabstiltalte er også tiltalt for forsøg på hjemmerøveri. Offeret afgav fredag forklaring i retten

Det umage par er blandt andet tiltalt for to drab og brandstiftelse, forsøg på hjemmerøveri og røveri. Bodybuilderen ses til venstre og den tidligere elitesvømmer til højre. Tegning: Jørgen Bitsch
Det umage par er blandt andet tiltalt for to drab og brandstiftelse, forsøg på hjemmerøveri og røveri. Bodybuilderen ses til venstre og den tidligere elitesvømmer til højre. Tegning: Jørgen Bitsch

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): En annonce om gratis fliser endte med, at en mand i Skibby blev truet med et oversavet side by side-jagtgevær, som en ansigtstatoveret gerningsmand trak op af en værktøjskasse 1. juni sidste år.

Det forklarede offeret i sagen om hjemmerøveri-forsøget i retten fredag.

Det umage par er blandt andet tiltalt for to drab og brandstiftelse. Den 43-årige ses til venstre og den 35-årige til højre. Tegninger: Jørgen Bitsch Krimi Drabstiltalt sendte billeder af seriemordere

Oplevelsen er formentlig blevet ekstra ubehagelig, fordi de to mænd, der er tiltalt i sagen, også er tiltalt for to brutale drab på ældre, enlige mænd i samme periode.

Den 43-årige erkender, at han var på gerningsstedet i Skibby, men nægter sig skyldig på grund af 'frivillig tilbagetræden', mens den 35-årige nægter sig skyldig.

Se også: Offer smidt i sø: Tiltalt legede der som barn

Offeret fortalte, at han havde sat to annoncer op på Gul & Gratis. Den ene var en jagtriffel til 59.500 kroner. og den anden var gamle fliser, som man kunne få gratis, hvis man selv tog dem op. Det var de sidste, som en mand ringede og ville se på med en anden

Forventede anden type
Allerede da mændene steg ud af bilen, følte offeret sig lidt utryg. Den ene af mændene var helt korthåret og iført en sort softshell-jakke, mens den anden var tatoveret i ansigtet og havde langt, flettet skæg.

Det umage par er blandt andet tiltalt for to drab og brandstiftelse. Bodybuilderen ses til venstre og den tidligere elitesvømmer til højre. Krimi Tiltalt for drab og brand: Tatoveret med 'hor mord og ildebrand'

- Jeg havde måske forventet en anden type, forklarede manden, som dog nåede at slappe lidt af igen, fordi de stillede relevante spørgsmål om fliserne.

Pludselig tog den ansigtstatoverede mand våbnet op af værktøjskassen, og en af dem sagde, at han skulle give dem penge og ville med ind i huset og lede.

Men i samme øjeblik offeret tog i håndtaget, vendte han sig mod dem og spurgte 'kan I ikke skåne mine børn for at se det her' med henvisning til, at de ikke skulle se ham gå rundt i huset med et våben i ryggen. 

Vidnet beskrev, at mændene virkede overrasket over oplysningen om, at der var andre i huset, og personen i den sorte jakke spurgte, hvor gamle hans børn var. De var 16 og 19.

- Efter jeg siger det, siger han, 'det var ikke en del af planen. Vi kører igen'.

Inden de kørte, sagde den samme: 'Pas på med, hvad du sætter til salg på Gul & Gratis', og 'vi har rockergæld'.

Se også: Drabstiltalts kæreste: Sagde han ville tage skylden

Bagefter sætter offeret sig på en bænk og sunder sig.

- På det tidspunkt er jeg rystet. Min første tanke er, at jeg er taknemmelig for at være sluppet, sagde vidnet.

Udpeget i fotomappe
Han har efterfølgende udpeget den 35-årige tiltalte i en fotomappe med ti mænd som manden i den sorte jakke med 95-97 procents sikkerhed.

- Jeg syntes, han var meget genkendelig, og det var egentlig ikke svært for mig at udpege ham, svarede han og sagde til spørgsmålet om, hvorfor han ikke var 100 procent sikker, at man aldrig kan være helt sikker.

Den 43-årige har erkendt, at han var med ude på adressen i Skibby, og han har forklaret, at hans medgerningsmand var den samme, som var med ham hos drabsofferet Kiehn Andersen, og som var den, der ifølge den 43-årige begik drabet. Men han siger, på trods af en tidligere forklaring om det modsatte, at der ikke er tale om den 35-årige medtiltalte.

Se også: Tiltalt for to drab: Kommer med overraskede forklaring

Den 43-årige har forklaret, at fliserne kun var et skalkeskjul for at komme op på adressen - det eneste mål var at få riflen, måske med trusler, så han kunne betale en dummebøde.

Ifølge hans forklaring var det dog bare et pyntegevær, som han havde købt på hjemmesiden Wish, han havde med for at true offeret.

Han sagde herefter, at offeret begyndte at græde, at han havde sine børn hjemme, og om de ikke godt ville lade ham være.

- Jeg ville ikke gøre ham bange. Han var så sød, forklarede den 43-årige på retssagens andendag.

Her er tiltalerne

20. april 2019: Drab i forening på Kiehn Andersen i Ruds Vedby, der var værgeløs, da han blev slået ihjel med massiv stump vold mod halsregionen. Han er formentlig blevet sparket og/eller trampet mod hals og ryg, så han fik brud på tungebenet, venstre skjoldbruskplade og begge øvre skjoldbruskhorn samt brud på flere ribben.

Tyveri af offerets haglgeværer og møntsamlinger og brandstiftelse mod hans hus.

Usømmelig omgang med lig ved at have kørt offeret til en sø i Blæsinge i Slagelse, hvor de med en ukendt smal aflang spids genstand stak offeret i maveregionen efter dødens indtræden og fyldte hans tøj med flere sten, så han sank til bunds, og liget blev efterladt på bunden af søen.

1. juni 2019: Forsøg på hjemmerøveri ved i forening at have indfundet sig på adressen og truet offeret med et oversavet jagtgevær til at udlevere kontanter og en riffel, som offeret havde sat til salg via annonceportalen Gul & Gratis. De opgav dog, da de fik oplysninger om, at der var andre hjemme på adressen.

3. juni 2019:  Røveri i forening i Ringsted med henblik på inddrivelse af gæld på 500 kroner, hvor de med vold eller trussel om vold tvang to forurettede til at udlevere et musikanlæg, idet den 43-årige tog kvælertag på det ene offer, hvorefter de tog musikanlægget som pant for pengene, som det andet offer skyldte til en person.

4. juni 2019: Bedrageri ved via en Gul & Gratis-annonce, i forening at have fremkaldt en vildfarelse hos forurettede, idet de tiltalte oplyste, at de ville sende en iPad til personen, hvis han indsatte 2.550 kroner på en konto, uden at de havde til hensigt at sende iPad'en.

16. juni 2019: Drab på Poul Frank Jørgensen i hans hjem på Slagelse Landevej i Vemmelev på Sydsjælland i tidsrummet fra cirka 8.40 til 9.20 ved at have stukket ham med en eller flere skarpe genstande, muligt en eller flere knive. Han fik et omkring seks centimeter dybt stik/snitlæsion, der gik gennem halsmuskulaturen, med overskæring af halsens store pulsåre til følge, hvilket må antages at være dødsårsagen, ligesom de tiltalte tildelte ham ti stiklæsioner i ryggen, hvorefter liget blev efterladt på stedet.

Brandstiftelse mod offerets hus ved anvendelse af brandbar væske samt for usømmelig omgang med lig, fordi liget af Poul Frank Jørgensen blev fundet forkullet på gulvet i soveværelset.

21. juni 2019: Overtrædelse af våbenloven i forening ved på en adresse i Ringsted at have været i besiddelse af et oversavet jagtgevær, ammunition og dele til skydevåben.

Overtrædelse af lov om knive og blankvåben i forening ved at have været i besiddelse af et sværd med en klingelængde på en meter, en kniv i sort skede med halskæde,  tre knive der fremstår som et plastikkort/dankortkniv, et tilvirket stikvåben med søm i den ene ende, seks kasteknive, en sort udfoldelig barberkniv, en  gul hobbykniv og tre kasteøkser.

Overtrædelse af Bekendtgørelse om våben og ammunition i forening ved at have været i besiddelse af et knojern der passer til to fingre og med pyramideformet spids, en hammer, et knojern med plads til fire fingre, et aflangt slagvåben af plastic omviklet med gaffatape

Desuden er den 43-årige alene tiltalt for lov om knive og blankvåben ved på en adresse i Korsør at have været i besiddelse af en springkniv og en push-daggert-halskniv med skede i halskæde.

Kilde: Anklageskriftet

Vidnet afviste dog i retten fredag, at han græd.

- Jeg mærker ikke frygt. Men jeg synes, at det er en surrealistisk situation, sagde vidnet, der også havde frasagt sig retten til at have en bistandsadvokat med i retten.

Også et ungt par, som to dage efter ifølge anklageskriftet blev udsat for røveri af de to mænd i forbindelse med inddrivning af en gæld, har udpeget de to tiltalte i en fotomappe med stor sikkerhed.

Også her erkender den 43-årige, at han har været der. Men han afviser at have taget kvælertag på manden, men bare skubbet ham i brystet, fordi han blev forskrækket. Han siger, at de frivilligt gav dem et stereoanlæg som betaling for gælden.

Også i dette forhold siger den 43-årige, at han var sammen med den samme person, som begik drabet på Kiehn Andersen, men som altså, ifølge ham, ikke er hans medtiltalte

Sagen fortsætter 26. august. Dom ventes 9. september.