Kaos i omstridt amerikansk by: Skud affyret ved stor demonstration

Et år efter skuddramaet i Ferguson er hundredvis af mennesker samlet. Det har skabt kaos, og flere skud er blevet affyret

Se de voldsomme billeder fra Ferguson, hvor to personer er ramt af skud. (Foto: AP)

Opdateret 08.03

Der er endnu en gang ballade i den amerikanske by Ferguson.

En demonstration i forbindelse årsdagen for skuddrabet på Michael Brown, og myndighederne melder om, at der er affyret flere skud.

Politiet i Ferguson i Missouri oplyser, at to mennesker er blevet ramt af skud, men deres tilstand er fortsat ukendt.

Omkring 1000 mennesker var samlet foran det sted, hvor Michael Brown for præcis et år mistede livet. Men den såkaldte 'silent march' udviklede sig hurtigt voldeligt, og politiet måtte skride ind.

Foto: AP
Foto: AP
 

Ifølge St. Louis County Police Department har en af deres politimænd været involveret i et skyderi, men det er fortsat uklart, hvem den sårede person er.

Demonstrationen startede fredeligt søndag aften i den amerikanske by, men har i løbet af aftenen udviklet sig voldeligt.

Det hele kulminerede omkring klokken 06.30 dansk tid, da der angiveligt blev affyret op mod 15 skud på hjørnet mellem West Florissant Avenue north og Ferguson Avenue.

Avisen St. Louis Today melder, at politimænd, journalister og demonstranter måtte springe for livet, men efter sigende skulle det meste af demonstrationen nu være opløst igen.

Derudover er der beretninger om, at omkring 50 personer har plyndret en butik.

D. 9 august sidste år skabte det stor ballade, da den kun 18-årige sorte amerikanske mand blev skuddræbt af politibetjenten Darren Wilson. To måneder senere kom det frem, at politimanden ikke ville blive retsforfulgt, og det skabte nye protester i forstaden til St. Louis.