Katolsk kardinal kalder sexanklager et karaktermord

Den australske kardinal George Pell siger, at han er uskyldig i sexforbrydelser og vil forsvare sig i retten

Den australske kardinal George Pell bekræfter på et pressemøde i Vatikanet, at han er tiltalt for sexforbrydelser i sit hjemland, og at han vender hjem for at rense sit navn.

Han siger, at han er udsat for et karaktermord.

- Disse sager har været efterforsket nu i to år. Der har været læk til medierne. Der har været et karaktermord uden ophør, mener han.

Pell er den tredje højeste rangerende i Vatikanet, hvor han forvalter finanserne og det økonomiske reformarbejde, der er i gang i den katolske kirke.

- Disse anklager gør mig mere besluttet, og retshøringerne giver mig nu en chance for at rense mit navn og derefter vende tilbage til Rom for at arbejde, siger han i en kort erklæring på engelsk.

- Jeg er uskyldig i disse anklager. De er falske. Hele idéen om seksuel misbrug er afskyelig for mig.

En talsmand for Vatikanet oplyser, at pave Frans er bedrøvet over anklagen mod Pell. Han har besluttet at give kardinalen orlov fra sine opgaver i Vatikanet, så han kan forsvare sig i retten.

Pell er indkaldt til det første retsmøde i Melbourne 18. juli.

Pell var i 1970'erne fungerende præst i den australske delstat Victoria.

Det er her, han er tiltalt for at have begået seksuelle forbrydelser i adskillige tilfælde. Flere personer har henvendt sig til myndighederne og har fortalt, at de blev misbrugt af præsten.

Politiet bekræftede sidste år, at Pell blev efterforsket for sexforbrydelser mod børn.

Australsk politi har ikke nærmere gjort rede for tiltalen mod Pell. Det er for eksempel ikke oplyst, hvor gamle de angivelige ofre var, eller hvornår de påståede forbrydelser skulle have fundet sted.

Den katolske kirke har i en årrække været ramt af en stribe skandaler om præsters forbrydelser mod børn rundt om i verden.