Kemikalieudslip i svømmehal: Alle gæster blev evakueret

Der var et kemikalieudslip i en svømmehal på Rømø - alle blev evakueret

Få historien kort her. Video/redigering: Local Eyes/Kristian Hansen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Politiet var til stede ved en svømmehal på Vestergade, Havneby på Rømø lørdag.

Der var et kemikalieudslip, hvorfor alle i svømmehallen blev evakueret. Syd- og Sønderjyllands Politi meldte om flere lettere tilskadekomne.

- Vi er landet derovre for få minutter siden. Anmeldelsen er kommet på 112. Svømmehallen ved ikke helt, om det er klor, eller hvad det er. Al personale og gæster er evakueret.

- Der er nogle flere, der melder om vejrtrækningsproblemer. Der er både sendt ambulance og lægeambulance, siger vagtchef Søren Strægaard.

Skyldes spabad
Politiet oplyste yderligere, at kemikalieudspillet skyldtes et defekt spabad, hvor der blev ved med at komme kemikalier ud i vandet.

Der var 100 gæster til stede i svømmehallen, da den blev evakueret. Politiet opfordrer gæster, der efterfølgende oplever astmalignende symptomer om at søge vagtlæge.

- Kemikalierne i spabadet har afgivet nogle gasser, som har irriteret gæsterne.

- Første melding var otte personer, der var lettere tilskadekommen, men der er som sagt læge derude, og han vil vurdere, hvem der har brug for behandling, siger vagtchefen.

Forladt stedet
Lørdag eftermiddag har politiet igen forladt stedet.

- Det er blevet kørt otte personer på hospitalet. Vi er ved at forlade stedet. Selve spa-området, hvor det er sket, bliver fortsat ved med at være lukket, men resten af svømmehallen er blevet genåbnet siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær kort før klokken 15.30.