Kender du denne mand?

VOLDTÆGT: To måneder efter at have løsladt 24-årig mand, der var varetægtsfængslet i 11 dage og sigtet i voldtægtssag i Silkeborg, efterlyser Midt- og Vestjyllands Politi nu denne mand, der måske kan hjælpe politiet med at kaste lys over sagen

Hvis du kender denne mand eller har oplysninger om en voldtægtssag, som fandt sted tæt ved Silkeborg Langsø i Silkeborg 30. oktober i fjor ved aftenstid, så kan du henvende dig til Midt- og Vestjyllands Politi på telefonnummer 114. POLITIFOTO
Hvis du kender denne mand eller har oplysninger om en voldtægtssag, som fandt sted tæt ved Silkeborg Langsø i Silkeborg 30. oktober i fjor ved aftenstid, så kan du henvende dig til Midt- og Vestjyllands Politi på telefonnummer 114. POLITIFOTO

Hvem er denne mand?

Det spørger Midt- og Vestjyllands Politi og, ikke mindst, de hidtil involverede i en voldtægtssag fra Silkeborg 30. oktober i fjor nu sig selv om.

Dagen efter voldtægten blev en 24-årig mand fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger med en sigtelse for voldtægt. Den 24-årige blev dog løsladt 11 dage senere samtidig med, at politiet opretholdt den alvorlige sigtelse mod ham.

Det gør de ikke længere. Den 24-årige er ifølge politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi, Bent Riber Nielsen, nu helt renset for mistanke i sagen, hvor en 27-årige kvinde fra Eritrea blev udsat for fuldbyrdet voldtægt. Kvinden kom cyklende på Ansvej tæt ved Silkeborg Langsø ved aftenstid søndag 30. oktober, da gerningsmanden stoppede hende og udgav sig for at være politimand.

Da kvinden stoppede, blev hun angiveligt hevet af cyklen og slæbt ind i et buskads ned mod søen. En kvindelig hundelufter, der undrede sig over, at en cykel og en taske lå underligt hensmidt i vejkanten, alarmerede politiet cirka en halv time efter overfaldet.

Midt- og Vestjyllands Politi har indtil nu ikke kunnet identificere manden på billederne. Han stod af bussen 50 meter fra gerningsstedet kort inden tidspunktet for voldtægten, oplyser politiet.

Vidner så ham også

- Hvis vi havde flere oplysninger om manden, havde vi formentlig fundet ham, men det har vi ikke og derfor offentliggør vi billederne, siger Bent Riber Nielsen til Ekstra Bladet.

Flere forskellige vidneudsagn - ud over billederne fra bussen - har bekræftet Midt- og Vestjyllands Politi i, at den efterlyste mand befandt sig tæt på gerningsstedet på tidspunktet for voldtægten.

- Det er naturligvis derfor, vi meget gerne vil tale med ham. Men vi skal også understrege, at vores efterlysning ikke er ensbetydende med, at manden har noget med voldtægtssagen at gøre.

- Det er også muligt, at han kan hjælpe os med at kaste mere lys over, hvad der skete i området den aften, siger Bent Riber Nielsen.

Hvis du kender manden eller har oplysninger i sagen, kan du henvende dig på telefonnummer 114.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Hvis du kender denne mand eller har oplysninger om en voldtægtssag, som fandt sted tæt ved Silkeborg Langsø i Silkeborg 30. oktober i fjor ved aftenstid, så kan du henvende dig til Midt- og Vestjyllands Politi på telefonnummer 114. POLITIFOTO
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere