Kendt smykkedesigner smækkede billeder op af 'ubudne gæster'

Smykkedesigneren Mai Manniche, der også er kendt fra TV3-programmet 'Kræsne købere' valgte resolut at smide billeder op på Facebook af ubudne gæster

Mai Manniche til gallapremiere. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Mai Manniche til gallapremiere. (Arkivfoto: Anthon Unger)

Kendissen og smykkedesigneren fra TV3's livsstilsprogram 'Kræsne købere', Mai Manniche, har nu også gjort et par yngre mænd kendte.

I hvert fald på sin Facebook-profil, hvor hun har lagt billeder op af de to fyre, der tirsdag eftermiddag var gået op på hendes kontor på Blegdamsvej i København for at 'låne' hendes computer.

- Det er jo 'ubudne gæster', og om de har lånt eller stjålet, det må jeg jo ikke sige præcis, men de er i hvert fald gået af sted med min computer, og vi har rigtig fine billeder af dem, siger Mai Manniche til Ekstra Bladet.

Anne Louise Hassing, Kaya Brüel, Sofie Lassen-Kahlke og Trine Gadeberg. (Foto: Mogens Flindt). Danske kendte - 11. feb. 2015 - kl. 23:39 Galleri: Kendte strømmede til Fifty Shades-premiere  

- Men du er godt klar over, at det er ulovligt at lægge billeder af formodede tyveknægte op på Facebook?

- Jeg siger jo ikke, om de er tyveknægte, men min computer var der ikke, da jeg kom tilbage, og de har lånt den, så jeg vil jo gerne vide, hvem der har været på mit kontor.

- Men du insinuerer vel, at de er tyveknægte i og med, at du skriver 'ubudne gæster', og at de 'lånte' din computer?

- Vi har ikke selv lukket dem ind, men ind er de kommet, og min computer var væk, da de gik. Hvad de så har gjort, det ved jeg ikke, men computeren var væk, og man kan se, de har den, da de går, siger Manniche.

Mai Manniche valgte at lægge billeder af to 'ubudne gæster' på sin Facebook-profil tirsdag eftermiddag. Ekstra Bladet har valgt at maskere de to personer, så man ikke kan genkende dem. (Privatfoto)
Mai Manniche valgte at lægge billeder af to 'ubudne gæster' på sin Facebook-profil tirsdag eftermiddag. Ekstra Bladet har valgt at maskere de to personer, så man ikke kan genkende dem. (Privatfoto)

Mai Manniche til gallapremiere på Fifty Shades of Grey (Foto: Mogens Flindt)

Kan jeg ikke gøre mig klog på

- Men det er vel retssystemet, der skal finde ud af, hvad de har gjort?

- Hvad folk siger, kan jeg jo ikke gøre mig klog på, men hvis du kan hjælpe mig med at finde dem, vil det da være dejligt.

- Mener du ikke, det er en sag for politiet?

- Det er politianmeldt, men jeg skriver jo ikke, om det er tyveknægte eller det modsatte, jeg spørger, om der er nogen, der kender dem. For så vil jeg meget gerne i kontakt med dem, siger Mai Manniche til Ekstra Bladet.

Hun fortæller, at de to unge mænd er kommet ind på hendes kontor, mens hun ikke har været der, og de er gået derfra med hendes computer.

- Så hvad de skulle bruge den til, ved jeg ikke, men jeg vil i hvert fald meget gerne i snak med dem. Og så er den ikke så meget længere, siger smykkedesigneren, der ikke vil ud med, hvor hun har fået billederne fra.

Forfærdeligt

Hun fortæller, at hun har mistet sin computer med sit 'arbejdsliv'.

- Det er jo forfærdeligt. Det kan du jo forestille dig, hvis du mister din computer selv.

- Har du back up?

- Jeg er i gang med at finde ud af, hvad jeg har, og hvad jeg ikke har. Det er sket for nogle timer siden, og man er jo lidt rystet ikke?

- Men det er meget vigtigt for mig at sige, at jeg skriver ikke, at det der er deciderede tyveknægte. Jeg skriver, det er nogle, der har været på mit kontor. Jeg ved ikke, hvem de er, og jeg vil meget gerne i snak med dem, lyder det fra kendissen, inden hun er på vej til gallafest.

Ekstra Bladet har talt med den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Michael Andersen, om lovligheden af at bringe billeder af 'formodede' tyveknægte på Facebook.

- Det kommer an på, hvor synligt det er. Der var jo en sag tidligere med en, der har gjort det, og han blev sigtet. Hvis de er genkendelige, så er det ikke lovligt, siger Michael Andersen.

Han fortæller, at han ikke ved, hvordan efterforskningen håndterer en sag af den karakter, men at det i den type sager vil blive vurderet, om det  har været lovligt at lægge et billede op af gerningsmændene eller ej.

1 af 2 Mai Manniche valgte at lægge billeder af to 'ubudne gæster' på sin Facebook-profil tirsdag eftermiddag. Ekstra Bladet har valgt at maskere de to personer, så man ikke kan genkende dem. (Privatfoto)
2 af 2 Mai Manniche til gallapremiere. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere