Kenneth blev stukket ihjel: Bekendt i retten for drab

15 vidner indkaldt i retssag mod 35-årig mand, der er tiltalt for at dræbe den 41-årige Kenneth Peder Haugstrup i Odense

(video: Per Rasmussen)

To stik i ryggen kostede natten mellem 29. og 30. marts sidste år den 41-årige Kenneth Peder Haugstrup livet. I dag starter sagen mod en 35-årig mand, som ifølge anklagemyndigheden står bag drabet.

Det tidligere HA-prøvemedlem Kenneth Peder Haugstrup blev fundet død i sin bil på Jacob Hansens Vej i Odense-bydelen Hjallese en tidlig morgen, hvor en forbipasserende undrede sig over, at bilen holdt med lys.

Politiet blev tilkaldt, da det stod klart, at den 41-årige sad livløs bag rattet, og dagen efter blev en nu 35-årig mand fængslet i et grundlovsforhør.

Krimi Uløste mordgåder: Henrik blev dræbt ved en fejl - lignede HA-medlem

De to mænd kender hinanden, fortæller anklager Kirsten Flummer, men derudover vil hun ikke komme nærmere ind på, hvad politiet mener er motivet for drabet.

- Du må vente til retssagen, lyder meldingen.

Tidligere har sagens efterforsker Henrik Justesen dog afvist, at drabet skulle have relationer til Kenneth Peder Haugstrups fortid som HA-prøvemedlem.

Den relation menes til gengæld at være grunden til, at to ukendte mænd tilbage i 2010 affyrede adskillige skud ind gennem ruden på bodegaen Havhesten i Odense for at slå den dengang 35-årige HA'er ihjel.

Teknikerne rejste et telt over den dræbte (Foto: Per Rasmussen) 112 - 31. mar. 2015 - kl. 15:00 Tidligere rocker dræbt: Mistænkt fængslet

Men Kenneth Peder Haugstrup var slet ikke på Havhesten den dag. Det var til gengæld Henrik Pedersen, som havde en vis lighed med Haugstrup - og kuglerne ramte og dræbte den sagesløse rejsemontør og far. Sagen er fortsat uopklaret.

Haugstrup røg siden i fængsel for våben og forlod Hells Angels - og fem år senere mistede han så livet i en bil i Odense.

15 mennesker - herunder Haugstrups ekskone, som han besøgte kort før drabet - er indkaldt som vidne i sagen. En del af vidnerne er fra den tiltaltes familie, og derudover er en ven til den 35-årige mand indkaldt. Den 35-årige var i vennens hjem, da han blev anholdt.

Teknikerne rejste et telt over den dræbte (Foto: Per Rasmussen) 112 - 15. dec. 2015 - kl. 21:29 Formodet drabsmand færdes frit i Odenses gader

På førstedagen forventer anklageren at nå afhøring af den tiltalte samt syv vidner, mens resten af vidnerne er indkaldt til dag 2 - torsdag. Dommen falder tidligst mandag i næste uge, og når dommeren ikke at tage en beslutning inden da, bliver det først efter påske.

Den 35-årige mand sad i første omgang varetægtsfængslet, men i september blev han løsladt, fordi sagen var færdigefterforsket, og at der dermed ikke længere var risiko for, at han kunne påvirke sagen.

Ekstra Bladet følger sagen...