Kenneth blev stukket ihjel: Bestilte sin egen gravsten

Han var bange og paranoid. Men han ville ændre sit liv, fortalte ekskæresten og søsteren til den dræbte Kenneth Peder Haugstrup i retten

Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt natten mellem 29.-30. marts sidste år. (Privatfoto)
Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt natten mellem 29.-30. marts sidste år. (Privatfoto)

RETTEN I ODENSE (Ekstra Bladet): Der skulle sættes en stopper for et liv med alkohol, stoffer og kriminalitet, og i stedet skulle hans to sønner i fuld fokus.

Sådan lød det i den forklaring, ekskæresten til den dræbte Kenneth Peder Haugstrup, afgav i retten i Odense onsdag.

Her sidder en 35-årig mand på anklagebænken - tiltalt for at have stukket den tidigere HA-rocker Kenneth Haugstrup ihjel med to knivstik i ryggen natten mellem 29. og 30. marts sidste år. Han nægter sig skyldig.

- Han ville ikke det liv mere, han ville ud af det, forklarede ekskæresten, der boede sammen med Kenneth Haugstrup fra 1999-2012, med henvisning til hans tid som kriminel.

Kenneth Peder Haugstrup blev fundet død i sin bil 30. marts sidste år. (Privatfoto) 112 - 9. mar. 2016 - kl. 11:24 Anklager: Eksrocker afpressede sin drabsmand

- Drengene var hans et og alt. Han havde et stort ønske om at være sammen med sine børn og havde søgt arbejde og fik psykologhjælp.

Hun forklarede også, hvordan de to drenge, som i dag er 7 og 11 år gamle, fortsat kæmper med tabet af deres far, som de var meget tætte med - også efter at forældrene flyttede fra hinanden i 2012.

- De så ham næsten hver dag, og de savner ham rigtig meget.

Kvinden forklarede også, hvordan Kenneth Haugstrup var en god far for sine sønner, selvom hans livsstil fra tid til andet betød, at han forsømte aftaler.

Krimi Uløste mordgåder: Henrik blev dræbt ved en fejl - lignede HA-medlem

At han var en god far beskrev også Haugstrups storesøster, som ligesom ekskæresten vidnede i retten. Og i tiden op til drabet virkede det, som om han prøvede at få livet på ret køl.

Men hun beskrev også, hvordan lillebroren havde mange dårlige perioder, hvor han var bange og følte sig forfulgt. Og på et tidspunkt fandt hun ud af, at han tilmed havde bestilt sin egen gravsten.

- Under et besøg ved vores mors gravsted, sagde til mig, at det var vigtigt, at jeg fik nummeret på stenhuggeren, men først senere fandt jeg ud af hvorfor, forklarede søsteren.

Besøget på kirkegården var omkring tre uger før, Kenneth Haugstrup blev fundet død i sin bil.

Teknikerne rejste et telt over den dræbte Kenneth Haugstrup, som blev fundet i sin bil. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 9. mar. 2016 - kl. 08:58 Kenneth blev stukket ihjel: Bekendt i retten for drab

Ekskæresten forklarede også, hvordan hun så Kenneth Haugstrup aftenen før hans død, hvor han kom hjem til hende og parrets to sønner. Planen var, at han skulle se fodbold med den ældste søn, men i stedet forklarede han, at han blev nødt til at tage ud og være sammen med den 35-årige tiltalte.

- Han skyldte Kenneth 20.000 kroner, som han skulle betale senest mandag morgen (den 30. marts, red.), og han sagde, at han blev nødt til at være sammen med ham, så han ikke stak af, forklarede ekskæresten.

Selv erkendte den 35-årige også, at han havde set Kenneth Haugstrup aftenen før drabet, men nægtede at være gerningsmanden bag knivstikkene. I stedet forklarede han, at Haugstrup var påvirket af stoffer og var faldet i søvn i sin bil, hvorefter han var stukket af.

Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt i en bil på Jacob Hansens Vej i Odense-bydelen Hjallese. Her køres bilen væk til yderligere undersøgelser. (Foto: Per Rasmussen)
Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt i en bil på Jacob Hansens Vej i Odense-bydelen Hjallese. Her køres bilen væk til yderligere undersøgelser. (Foto: Per Rasmussen)
 

Ekskæresten viste ikke de store følelser over for den mand, som sidder tiltalt for drabet - men forklarede i retten, at hun havde hørt ham omtalt før. Det samme havde søsteren, men ingen af dem kendte til detaljerne om forholdet mellem de to mænd.

Til gengæld gisnede ekskæresten om, at den, der slog 41-årige Kenneth Haugstrup ihjel, måtte være en, der kendte ham god.

- Hvis han er kommet tæt nok på til at kunne stikke ham i ryggen, så er det en, han har kendt godt - en, han har stolet på. Han vendte aldrig ryggen til folk, han ikke stolede på, forklarede ekskæresten, og Haugstrups søster bakkede op.

Hun så sin bror efter drabet og undrede sig - ligesom ekssvigerinden - meget over, at der ikke var mærker efter kamp på hverken hænder eller ansigt.

- Det undrede mig, at han ikke havde kæmpet i mod. Han må være blevet dræbt uden at have haft muligheden for at forsvare sig.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere