Kidnappet dansker sendt i fængsel

Blev befriet efter 10 døgn i fangenskab i Spanien, hvor han blev mishandlet af gangstere

Spansk politi tog dette foto af Casper Christensen, da han blev befriet. Han havde flere knoglebrud og var forslået.
Spansk politi tog dette foto af Casper Christensen, da han blev befriet. Han havde flere knoglebrud og var forslået.

Retten i Lyngby, Ekstra Bladet: En 31-årig dansker blev i juni sidste år befriet af en eliteenhed fra spansk politi efter 10 døgns fangenskab og tortur i et hus i Marbella. Mandag blev Casper Christensen fra Nærum nord for København så idømt fire et halvt års fængsel ved Retten i Lyngby for besiddelse af hash, kokain og amfetamin med henblik på videresalg.

Casper Christensen blev kidnappet, og hans forældre afkrævet 165.000 euro, cirka 1,2 millioner kr, i løsesum, angiveligt fordi en hashhandel gik galt. Selv forklarede han i retten, at han blot ville hjælpe en ven, der var kommet i gæld til kriminelle typer. Men vennen gik i flyverskjul, hvorefter bagmændene afpressede Casper Christensen for pengene.

Danskeren var ilde tilredt, da han blev befriet. Foto: Policía Nacional 112 - 23. aug. 2019 - kl. 11:26 Spansk politi befrier kidnappet dansker

Han indvilgede i at sende et parti på 90 kilo hash til Danmark for at skaffe penge, og det blev han dømt for i Retten i Lyngby sammen med forhold fra 2014 og 2016 om besiddelse af større mængder kokain og amfetamin samt knapt 11 kilo hash.

Her er spansk politis video fra anholdelsen af den 23-årige, der bevogtede danskeren i huset i Marbella

Skjulte sig i tre år
Casper Christensen var efterlyst med international arrestordre fra Danmark, da han blev kidnappet, og havde holdt sig skjult i tre år, ifølge sin forklaring både i Spanien og Danmark.

Efter befrielsen fra huset i Marbella, der skete 12. juni sidste år, blev Casper Christensen varetægtsfængslet og knapt en måned senere udleveret til Danmark. Han har siddet varetægtsfængslet lige siden, og er det fortsat efter dommen.

Sådan så danskeren ud, da spansk politi befriede ham efter 10 dage. Han var banket gul og blå og havde blandt andet en brækket albue. Foto: Policía Nacional Krimi Politiets teori: Derfor blev 30-årig kidnappet og mishandlet

Mens han sad som gidsel i Marbella blev han tortureret. Han blev blandt andet slået, stukket og skåret med kniv og brækkede den ene albue og en lillefinger. Han har stadig mén af volden.

Casper Christensen, der ellers er ustraffet, tilstod fire narkoforhold uden forbehold, og fik nedsat straffen blandt andet på grund af de voldsomme oplevelser i Spanien.

Han blev befriet af spansk politi kun en time før kidnappernes tidsfrist udløb, hvor de truede med at skyde ham, hvis millionen ikke kom fra Danmark.

Læs hele historien om kidnapningen i Spanien her:

Danskeren blev bevogtet af denne 23-årige bevæbnede spanske mand, da politiet stormede huset. Han er fortsat fængslet i Spanien. Politifoto Krimi Dansker kidnappet i Spanien: - Jeg blev tortureret