Kirkedrab: 67-årig forlænger frivilligt sin varetægtsfængsling

40-årige Jannie Dam Reenbergs eksmand - en 67-årig mand fra Sundby på Falster - er gået med til at få forlænget sin varetægtsfængsling i yderligere fire uger

Jannie Dam Reenberg blev myrdet ved Sneslev Kirke kort tid efter, at hun var mødt på arbejde 29. december, formoder politiet. Hendes lig blev først fundet dagen efter af kolleger. (Privatfoto)
Jannie Dam Reenberg blev myrdet ved Sneslev Kirke kort tid efter, at hun var mødt på arbejde 29. december, formoder politiet. Hendes lig blev først fundet dagen efter af kolleger. (Privatfoto)

En 67-årig mand fra Sundby på Falster har accepteret at få forlænget den varetægtsfængsling, som han blev idømt 31. december, efter at han blev anholdt og sigtet for drab på sin ægtefælle Jannie Dam Reenberg.

Manden skulle egentlig være mødt op i retten, fordi de oprindelige fire ugers varetægtsfængsling udløb i dag 28. januar, men manden har via sin forsvarer skriftligt meddelt retten, at han frivilligt vil gå med til at lade sig varetægtsfængsle yderligere i fire uger.

Det oplyser kommunikationskonsulent ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Ekstra Bladet.

Liget af Jannie Dam Reenberg blev fundet om morgenen 30. december på gulvet på kirkekontoret ved Sneslev Kirke mellem Haslev og Ringsted. Det skete, efter at hendes voksne datter var blevet bekymret over, at hun ikke var kommet hjem fra arbejde som kirketjener i kirken dagen forinden.

Blev forelsket i ny mand
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var Jannie Dam Reenberg blevet forelsket i en ny mand, som hun også var flyttet sammen med. Midt- og Vestsjællands Politi har ikke hidtil ønsket at diskutere det eventuelle motiv, som politiet måtte mene, at den 67-årige - muligvis forsmåede - eksmand måtte have til at dræbe hende.

Siden anholdelsen har politiet efterlyst oplysninger om en blå bil ad to omgange. Første gang et par dage efter drabet ønskede politiet at vide, om nogen havde set bilen holde ved en pølsebod tæt på Halsev eller ved Sneslev Kirke.

Har du set bilen her køre rundt på Sydsjælland 29. december? Så tip politiet på telefon 114. (Politifoto)
Har du set bilen her køre rundt på Sydsjælland 29. december? Så tip politiet på telefon 114. (Politifoto)

Og anden gang i sidste uge, hvor politiet meldte ud, at man mener, at bilen har kørt omkring på Møn og ved Kalvehave i Sydsjælland i timerne omkring drabet 29. december. Her ønsker politiet også at få henvendelser fra folk, som måtte have set noget tøj og nogle sko, som kunne være efterladt eller smidt et tilfældigt sted.

- Men vi må være ærlige og sige, at vi ikke har fået en eneste henvendelse, siger Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Inden efterlysningen var det politiets opfattelse, at den blå bil var blevet set på Møn 28. december mellem 8.45 og 9.45 samt i området omkring Færgestræde i Kalvehave i tidsrummet 9.45-10.05.

Masteoplysninger knytter fængslet til sag
Der er flere ting, der peger i retning af en 67-årig mand som drabsmanden i det såkaldte kirkedrab fra Sneslev.

Det fremgår af fængslingskendelsen fra grundlovsforhøret, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Jannie Dam Reenberg blev ifølge politiet overrasket af sin drabsmand omkring klokken klokken 08.30 den 29. december og blev stukket i halsen med en kniv. Hun blev fundet død dagen efter - og efterfølgende blev hendes eksmand anholdt og fængslet for drabet.

- Hun sagde til mig, at vi skulle blive gamle sammen. Jeg kan stadig ikke forstå, hvordan det her kunne ske, siger Bent Laugesen om drabet på kæresten Jannie Dam Reenberg. Foto: Per Rasmussen Krimi Bents kæreste fundet dræbt i kirke: 'Jeg troede, hun sad bundet et sted'

Grundlovsforhøret blev holdt for åbne døre, men med referatforbud, men i kendelsen, som ikke er omfattet af referatforbud, står der, hvordan masteoplysninger har placeret ham tæt på gerningsstedet på det formodede gerningstidspunkt.

Således afslører den drabssigtede mands teleoplysninger, at han - eller i hvert fald telefonen - forlod bopælen samme morgen, som drabet skete. Og klokken 08.38 er telefonen registreret på en masteposition, der dækker gerningsstedet - et kirkekontor i Sneslev Kirke.

Der har ikke været aktivitet på Jannie Dam Reenbergs telefon siden klokken 08.39.

Sneslev Kirke var afspærret af politiet til nogle dage efter nytår. Det betød, at blandt andet nytårsgudstjenesten måtte aflyses. (Foto: Per Rasmussen)
Sneslev Kirke var afspærret af politiet til nogle dage efter nytår. Det betød, at blandt andet nytårsgudstjenesten måtte aflyses. (Foto: Per Rasmussen)

112 - 6. jan. 2016 - kl. 14:18 En uge efter kirke-drabet: I dag må familien se Jannie

Samtidig er der oplysninger om uoverensstemmelser mellem det tidligere par, fremgår det af kendelsen. Jannie Dam Reenberg var flyttet fra den 67-årige en uge før drabet for at flytte sammen med en ny mand, hvilket peger i retning af, at der kan være tale om et jalousiopgør.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen