Kirkegårdsleder: Undskyld, undskyld, undskyld

- En fejl, der ikke må ske, siger leder af Slagelse Kirkegårde, Bent Nielsen

Helge Olsen blev til Helga Olsen i brevet fra Slagelse Kirkegårde. (Foto: Per Rasmussen)
Helge Olsen blev til Helga Olsen i brevet fra Slagelse Kirkegårde. (Foto: Per Rasmussen)

Kirkegårdsleder på Slagelse Kirkegårde, Bent Nielsen, kalder det for en menneskelig fejl, at Helge blev til Helga.

Og han ærgrer sig over, at hans kontormedarbejder fik tastet forkert på computeren, da Grethe Juul Olsen skulle have besked om, at urnen med aske fra hendes afdøde og kremerede mand var klar til at blive udleveret fra kirkegårdskontoret.

Når fejlen sker, kan Bent Nielsen sagtens forstå, at familien ikke bare uden videre accepterer en forklaring, som andre måske finder lige til; at kontormedarbejderen simpelthen bare har trykket på 'a' på sit tastatur og ikke 'e', som hun burde.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at der ikke skal herske nogen tvivl. Når liget bliver indbragt til fælleskrematoriet i Ringsted, er der både navn og kremeringsnummer med et brændingsnummer, som er brændt i ler. Den lerbrik har fulgt liget gennem hele processen gennem ovnen og ligger nu nede i urnen. Hvis familien vælger at bryde låget på urnen, som vil de kunne se, at nummeret FKR 1501918 står på brikken. Og det svarer til det nummer, som Fælleskrematoriet har registreret på Helge Olsen, siger Bent Nielsen.

Undskyld ad flere omgange

Slagelse Kirkegårde sendte 9. april en undskyldning til Grethe Juul Olsen i et brev. Og kontormedarbejderen, som lavede fejlen har også kontaktet familien for at beklage.

- Hun har sagt 'undskyld, undskyld, undskyld'. Men det er som om, at Grethe Juul Olsen ikke vil tage imod undskyldningen, forklarer Bent Nielsen og fortsætter:

- Og det kan man godt forstå. Vi er klar over, at når vi laver sådan en fejl, så bliver de efterladte naturligvis ekstra påvirkede. Det er en fejl, der ikke må ske. Men jeg må også sige, at når man har med mennesker at gøre, så kan de altså forekomme. Jeg håber på, at når fejlen nu er sket, så vil vi allesammen lære at være ekstra opmærksomme fremover.

Helga Olsen kremeret fire gange

Grethe Juul Olsen har været bange for, at asken fra hendes mand er blevet forvekslet med asken efter en afdød Helga Olsen. Hendes bedemand Annette Høegh har forsøgt at få afklaret, om der overhovedet er en Helga Olsen, der er blevet kremeret fra fælleskrematoriet i Ringsted.

Og det er der.

Fire for at være helt præcis.

- Men den sidste Helga Olsen, der blev kremeret, var 11. marts, og hendes familie fik urnen udleveret 17. marts, siger Bent Nielsen.

Helge Olsen døde 16. marts.

1 af 2 Lederen af Slagelse Kirkegårde, Bent Nielsen, garanterer, at det var Helge Olsen og ikke Helga Olsen, der blev kremeret 21. marts fra Fælleskrematoriet i Ringsted. (Modelfoto: Carsten Snejbjerg)
2 af 2 Helge Olsen blev til Helga Olsen i brevet fra Slagelse Kirkegårde. (Foto: Per Rasmussen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere