Kisterne klar: Australske narko-smuglere skydes om få timer

Nægter bind for øjnene: - Jeg vil se mine mordere direkte i øjnene, har den dødsdømte mand angiveligt udtalt

Pårørende tog tidligere i dag afsked med de to dødsdømte fanger. (Video: AP)

To australske narkosmuglere har efter alt at dømme kun få timer tilbage at leve i, før de bliver henrettet med skud på den indonesiske ø Nusakambangan.

De narkodømte mænd, Andrew Chan og Myuran Sukumaran, har ifølge flere internationale medier i dag sagt et tårevædet farvel til deres familier.

En søster til Sukumaran faldt besvimet om i forbindelse med besøget, som blev intenst dækket af medierne.

Henrettelsen vil efter planen finde sted omkring midnat lokal tid (klokken 18.00 i Danmark).

Kisterne ankommet
De to kister er for længst ankommet til fængslet. Dermed ser det ud som om, at henrettelsen vil finde sted, selv om Indonesiens forfatningsdomstol har lovet at overveje sagen på ny ved en høring den 12. maj.

De indonesiske myndigheder har dog allerede meddelt, at de australske mænd vil blive skudt i løbet af kort tid.

Chan og Sukumaran blev for ti år siden dømt for at være med i en narkobande, som ville indsmugle et stort parti heroin fra Indonesien til Australien.

Foto:AP
Foto:AP
 

Chan blev i dag gift i fængslet med sin forlovede, som han har kendt i godt tre måneder. Samtidig måtte de to nygifte ifølge flere internationale medier sige farvel til hinanden.

Vil se sine mordere
Sukumaran har allerede sagt, at han ikke vil bære bind for øjnene, når skuddene falder.

- Jeg vil se mine mordere direkte i øjnene, har den dødsdømte mand angiveligt udtalt.

Ifølge Daily Telegraph blev Sukumaran i dag nægtet at give sin mor en sidste omfavnelse. Fangevogterne nægtede at tage håndjernene af ham.

Bagefter blev den grædende mor ført tilbage til færgen, som sejlede hende tilbage til fastlandet.

- Myuran har affundet sig med, hvad der skal ske. Men både han og vi andre føler, at der bliver begået en dyb uretfærdighed. Det behøver ikke at være på denne måde, siger broderen Chinthu Sukumaran.

Føres ud i junglen
Henrettelsen vil foregå ved, at de to mænd bliver iført hvide dragter. Herefter føres de ud af deres isolationsceller i Batu fængslet. Dernæst skal de spadsere godt tre kilometer gennem den tætte jungle til Death Valley.

Her venter ni bevæbnede mænd på deres levende mål. De to dødsdømte mænd får et kort hvil, inden de kan vælge mellem at sidde eller stå, når de bliver skudt.

Bødlerne står på omkring ti meters afstand.

Den australske regering har for længst protesteret mod henrettelserne af de australske statsborgere. Indtil nu har de indonesiske myndigheder og den indonesiske regering ikke været videre lydhøre overfor protesterne.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere