Klaus fik fartbøde for sin skrottede bil: Rivende tosset

For to uger siden blev Klaus Rosenlunds gamle Opel pludselig knaldet i en fotofælde. Men både bil og nummerplader har været afmeldt siden november

Hør om den tossede sag i indslaget her

Politiet i Midt- og Vestjylland har her i påsken oplevet, at en for længst skrottet bil pludselig er vakt til live.

Ekstra Bladet kan i dag kan afsløre, at en afmeldt og destrueret Opel er blevet blitz'et i fuldt vigør på åben gade hele fire måneder efter at være afleveret hos en autoophugger og afmeldt hos SKAT.

Bilens tidligere ejer har nu fået en fartbøde.

Knaldet af fotovogn
Uden større palaver røg den 16 år gamle Opel Vectra GT for et par uger siden i en fotofælde for at køre lidt for hurtigt i Herning. Bag rattet sad en mandsperson med en ukendt, afmasket person ved siden af.

Nummerpladen er vanskelig at tyde, men politiet har fundet ud af, at det drejer sig om ZZ 20.634. Det er ganske rigtigt en Opel Vectra. Stort set mage til en model, som 51-årige Klaus Rosenlund fra Fredericia har ejet i flere år.

Så han fik forleden tilsendt et girokort med en fartbøde på 1.000 kroner for at have kørt for stærkt i Herning 9. marts.

Skrottet for fire måneder siden
Problemet er bare, at 51-årige Klaus Rosenlund skrottede den gamle Opel for over fire måneder siden - 9. november 2015 - og afleverede nummerpladerne til destruktion hos FDMs synskontor i Vejle umiddelbart efter.

- Det er jo rivende tosset det her. Politiet sender mig en fartbøde sammen med et billede, som ligner min gamle bil. Men den er jo splittet ad i atomer lige som nummerpladerne. Og det er i hvert fald ikke mig, der kører den, siger Klaus Rosenlund.

Skudsikker dokumentation
Ekstra Bladet har overværet, at Klaus Rosenlund via NemID har logget sig ind på SKATs hjemmeside og fundet Vectra'en med ZZ 20.634. Der er ingen tvivl. Bilen er 100 procent sikkert afmeldt.

Så dokumentationen er skudsikker. Klaus Rosenlund har også fået udbetalt skrotningspræmie. Bilen er med andre ord stendød.

Det mærkelige er, at nummerplade og bil passer sammen på politiets foto - og at der ikke var lamper, der tændte, da politiet tjekkede nummerpladen for at finde frem til ejeren.

- Jeg forstår ikke, hvordan det her kan ske. Når politiet tjekker nummerpladen, må de da kunne se, at den ikke findes, siger Klaus Rosenlund.

Vagtchef undrer sig også
Hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro, der har udstedt fartbøden, undrer vagtchef Lars Even sig også over, at en destrueret nummerplade pludselig går igen i gadebiledet.

- Det ser mærkeligt ud. Men jeg er desværre ikke i stand til at give en forklaring her og nu. Prøv efter påske, siger han.

Hør om den tossede sag i klippet ovenfor

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere