Kniv-angreb i Paris: Her er gerningsmanden

Tjetjeniens præsident har sat navn på, hvem der udførte knivangrebet i Paris lørdag aften, som dræbte en og sårede flere andre

Mobiloptagelsen her er lavet i minutterne efter knivangrebet fandt sted. Ofret på gaden er sløret. ADVARSEL: Stærke billeder. (Video: AP/Mikkel Cramon)

Manden bag lørdagens kniv-angreb i Paris er blevet identificeret som den tjetjensk-fødte franske statsborger Khamzat Azimov.

Det har den tjetjenske præsident Ramzan Kadyrov meddelt, skriver flere franske og internationale medier.

Azimov blev skudt og dræbt af fransk politi, efter han forinden havde knivdræbt en 29-årig mand og såret fire andre på St Augustine nær operaen Garnier i hjertet af Paris.

Det var i det 2. arrondissement, at en mand her til aften gik amok med en kniv. Gerningsmanden og et offer er indtil videre afgået ved døden. Foto: AP 112 Flere stukket med kniv i Paris: To personer dræbt

Præsident Kadyrov fortæller, at gerningsmanden havde fået fransk statsborgerskab, og at han havde russisk pas, indtil han fyldte 14.

Khamzat Azimov menes at være født i november 1997, oplyser en fransk embedsmand ifølge Sky News.

Politiet i Paris har valgt at efterforske knivoverfaldet som et terrorangreb.

Forældre og ven anholdt
Azimovs mor, far og en ven er angiveligt blevet anholdt og er i færd med at blive afhørt af de franske myndigheder i byen Strasbourg. Franske medier fortæller, at vennens adresse er blevet ransaget søndag. Efterfølgende skulle en person være blevet anholdt, som kom ud fra boligen iført håndjern.

Den anholdte skulle have forsøgt at skjule sit ansigt, men han var iført en T-shirt med teksten 'Grozny', som er kendt som hovedstaden i Tjetjenien. På bagsiden af mandens T-shirt var et billede af en kalashnikov-riffel.

Det var lørdag aften, at en knivmand gik til angreb i Paris.
Foto: AP/Thibault Camus Terror Råbte Allahu akbar: Paris-knivstikker har tjetjenske rødder

Råbte Allahu Akbar
Det var lørdag aften, at knivangrebet fandt sted. Flere franske medier fortæller, at gerningsmanden råbte Allahu Akbar under sin udåd. Den franske indenrigsminister Gerard Collomb fortæller, at en af de tilskadekomne blev ført til hospitalet i kritisk tilstand. To andre skulle være kommet mindre slemt til skade.

Det var lørdag aften, at en knivmand gik til angreb i Paris. Foto: AP/Thibault Camus
Det var lørdag aften, at en knivmand gik til angreb i Paris. Foto: AP/Thibault Camus

Kilder fortæller til Sky News, at Azimov skulle have været på den såkaldte 'S liste' over folk, som myndighederne vurderer til at være i fare for at blive radikaliseret, og som kan udgøre en fare for den nationale sikkerhed.

Der blev tilkaldt teknikere til gerningsstedet i 2. arrondissement i den franske hovedstad. Foto: AP 112 IS tager skyld for angreb: - Frankrig betalte igen prisen med blod

IS tager ansvaret
Azimov skulle ifølge fransk politi være blevet skudt, da han løb frem mod en gruppe mennesker, mens han råbte 'jeg dæber jer, jeg dræber jer'.

Islamisk Stats nyhedsbureau Amaq fortæller, at angrebet blev udført af en af bevægelsens 'soldater' som led i efterlysningen af folk, som ønsker at støtte kampen mod den USA-ledede koalition, som bekæmper ekstremister i Syrien og Irak.

En koalition, som også Frankrig er en del af.

Den franske præsident Emmanuel Macron fortæller, at Frankrig 'igen har betalt blodets pris, men at man ikke rokker sig en tomme i forhold til frihedens fjender'.