Københavner-klenodier stjålet: Nu er tyv sigtet

Alene siden sommeren 2016 er 65 af de karakteristiske Københavnerbænke blevet stjålet. Nu har politiet sigtet en mand for 12 af tyverierne

Intet mindre en 65 bænke er det seneste halvandet år forsvundet fra byrummet i Københavns Kommune. Men det er ikke hvilke som helst bænke, der er tale om. Det er vaskeægte Københavnerbænke. Bænke, som blev designet i 1880'erne og har en værdi af cirka 8000 kroner - stykket. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelse.

Nu har politiet sigtet en mand for at have stjålet 12 af de karakteristiske bænke. Manden, som er dansk statsborger, blev anholdt 29. august, og han er altså blevet sigtet for 12 forhold af københavnerbænke-tyveri. Det var, da han forsøgte at sælge bænkene videre, han blev snuppet.

- Bænkene var sat til salg på internettet. Det var den vej igennem fandt vi sælgeren, og det er ham, vi har sigtet, lyder det fra politikommissær Jesper Cederholm til Ekstra Bladet.

Manden kan nu se frem til at skulle i retten på grund af tyveriet.

En karakteristisk og dyr affære
Københavnerbænkene med de grønne bræder og det kendetegnende svungne stel blev på nettet solgt videre til private borgere, og politiet gør derfor i samme forbindelse opmærksom på, at man skal være opmærksom, før man slår til i sådan en handel.

'Hvis en bænk bærer præg af graffiti eller anden slitage kan det tyde på, at den har stået på gaden – og dermed kan være stjålet med henblik på videresalg', lyder det i pressemeddelsen.

Det er en dyr affære, hver gang en sådan bænk bliver stjålet. Foruden værdien af selve bænken, koster det også penge at få dem sat op. Derfor arbejder Københavns Kommune nu på at tyverisikre de cirka 3000 eksemplarer, der står spredt i det københavnske bybillede.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen