Københavns brandvæsen rykkede ud til brand i børnehave

Melding om brand i børnehave var heldigvis kun gået ud over et skur

Brandvæsnet i København fik 18:53 lørdag aften en melding om, at der var brand i institutionen Børnebastionen på Amagergade i København, hvilket fik en stor styrke politi- og brandbiler til at rykke ud.

- Vi fik en melding om, at der var ild i selve børnehaven. Da vi kom derud viste det sig at dreje sig om et skur ved siden, og det havde ikke ramt selve bygningen. Så vi droslede forholdsvis hurtigt ned, siger Frederik Ryber, operationschef, Hovedstadens Beredskab.

Se også: Brand i institution: Beboere og dyr reddet

En halv time efter var der styr på tingene, og brandvæsnet forlod igen stedet.

Nina Vonsild er nabo til børnehaven, og hun fortæller, at det er anden gang inden for to måneder, at der var været problemer med ild omkring børnehaven.

- Inden nytår så nogen en ung med en benzindunk. Det nåede heldigvis at blive afværget, fortæller hun.

Vi er utrygge
Nina Vonsild fortæller, at beboerne i hendes ejendom er utrygge:

- Der sidder nogle unge mennesker i en åben forgård foran børnehaven. De  sidder og ryger, og de finder også nåle derinde.

Blandt demonstranterne er højrefløjsaktivister. (Foto: AP) 112 - 9. jan. 2016 - kl. 17:06 Politi skød med vandkanoner: Flere end 1500 demonstrerede i Köln

Operationschefen vil ikke kommentere årsagen til branden. Københavns Politi kan dog endnu ikke fortælle noget om årsagen til branden.

- Branden er slukket. Der har ikke været behov for evakuering, og der har ikke være spredning. Vi skal undersøge nu, hvad der kan være årsag til branden, siger Michael Poulsen, vagtchef hos Københavns Politi. 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere