Kør forsigtigt: Advarer mod meget glatte veje

Særligt Nordjylland og det vestlige Danmark er ramt

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Både Vejdirektoratet og politiet advarer bilisterne i morgen-trafikken om, at der er både sne og isglatte veje mange steder i landet. Lokalt er der ligefrem snefygning efter aftenens og nattens snefald.

- Sneen er især faldet i den nordlige og den vestlige del af Danmark. Og da natten har været ganske kølig, så er der fare for glatte veje, siger vagthavende hos Vejdirektoratet Kenneth Krohn-Oldgreen til Ekstra Bladet.

Kenneth Krohn-Oldgreen opfordrer bilisterne til at orientere sig om vejr og vejsituationen, inden de kører hjemmefra.

Kilde: Vejdirektoratet
Kilde: Vejdirektoratet
 

Hold afstand
- Det kan være en god ide at køre hjemmefra i god tid i dag. Hold farten nede og hold afstand, lyder rådet fra Kenneth Krohn-Oldgreen.

Særligt midt på aftenen onsdag faldt der er en del sne i Østjylland og i Nordjylland. Det bevirkede adskillige mindre uheld på den Østjyske Motorvej og den Nordjyske Motorvej.

Ingen er dog kommet alvorligt til skade som følge af uheldene.

Sneplove i gang
- Vi har kørt med sneplove og saltet i Nordjylland og Østjylland. Men også i resten af Jylland, på Fyn og på Bornholm kan der være glat. Så ikke mindst på de små veje gælder det om at passe på, siger Kenneth Krohn-Oldgreen.

Vagthavende hos Nordjyllands Politi, Bruno Brix, fortæller at der mange steder i politikredsen er isglat.

Kør forsigtigt
- Der er kun faldet omkring fem centimeter sne heropppe. Men problemet er, at sneen bliver til et fast is-lag, når bilerne kører på det. Der er al mulig grund til at advare bilisterne om isglatte veje. Kør forsigtigt, siger Bruno Brix.

Der har ifølge vagtchefen ikke været uheld natten til torsdag som følge af de glatte veje.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere