Kørelærer snuppet i sprit-kontrol

Så kan han lære det: Nu skal manden op til noget, han kender en masse til - en kontrollerende køreprøve

Her kan du se med fra sprit-razziaen. Foto/redigering: Lasse Mehrfeld Brøndal

Opdatering: Ekstra Bladet er 7. januar 2017 gjort bekendt med, at sigtelsen mod kørelæreren omtalt i nedenstående artikel blev frafaldet 2. januar. Resultatet af blodprøven taget ved spirituskontrollen viste, at sigtelsen i sagen var grundløs. Det fremgår af brev fra politianklager ved Nordsjællands Politi sendt til den pågældende. Sammen med brevet modtog kørelæreren sit originale kørekort og skal således ikke til kontrollerende køreprøve.

En nordsjællandsk kørelærer skal op til kontrollerende køreprøve og kan forvente en større bøde, efter han kort før jul blev standset i en spritkontrol. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den nordsjællandske kørelærer er blot en af i alt 31 bilister, der blevet snuppet for spirituskørsel i julemåneden. Det oplyser Per Lundbæk Nielsen, operativ leder af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi

- Kørelæreren var ikke i en undervisningssituation, men det gør det jo ikke bedre. Det er noget af et dårligt signal og usædvanlig dårlig stil, at personer, der lever af at undervise andre i færdselsreglerne, bliver taget i sådan en kontrol, siger Per Lundbæk Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

Spritkontroller
I december gennemførte Nordsjællands Politi 37 målrettede spirituskontroller over 15 dage i hele Nordsjælland. 4600 nordsjællandske bilister blev standset, hvilket resulterede i 14 sigtelser for spirituskørsel, en for kørsel i narko-påvirket tilstand, samt 11 sigtelser for at have kørt bil uden at have erhvervet kørekort. Derudover blev en taget for at køre bil, selvom kørekortet var frakendt.

- Ved siden af de målrettede spirituskontroller blev der også standset køretøjer rutinemæssigt under almindelig patruljering. På den måde blev yderligere 13 spiritusbilister og seks narko-påvirkede bilister afsløret. Endeligt var fire spritbilister involveret i færdselsulykker, så vi i alt har sigtet 31 for spirituskørsel og syv for at køre med narko i blodet, siger Per Lundbæk Nielsen.

Den sorte bog
Til sammenligning blev 33 sigtet for spirituskørsel i julen 2015.

Hvis den nordsjællandske kørelærer består den kontrollerende køreprøve, kan han fortsætte sit virke - dog med en betinget frakendelse af kørekortet stående i politiets sorte bog.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere