Kørte ind i betjent og flygtede: Han ved godt, at vi er efter ham

Politiet har en 'stærk formodning' om, hvem den unge flugtbilist er, der lørdag ikke gad at blive standset og bakkede ind i en motorcykelbetjent

Midt- og Vestsjællands Politi leder stadig.

Men det er et spørgsmål om tid, før en yngre mand bliver anholdt og sigtet for blandt andet at bakke ind i en motorcykelbetjent på Bobjergvej i Asnæs i Odsherred lørdag ved middagstid.

Det fortæller kredsens vagtchef Bent Sten Andersen til Ekstra Bladet.

- Vi kan selvfølgelig ikke sige, at vi er helt sikre på, hvem han er, men vi kan sige, at vi har en stærk formodning, siger vagtchefen.

Se flere videoer fra localeyes her.

Som altid når en af politiets egne udsættes for livsfare, har betjentens kolleger meget gerne villet have fanget gerningsmanden, men han har indtil videre tilsyneladende været for snu.

112 - 3. okt. 2015 - kl. 18:30 Motorcykelbetjent slynget hen ad vejen: Politiet jagter ung flugtbilist

Politiet har besøgt adskillige adresser i Nordvestsjælland. Blandt andet de sædvanlige steder, hvor politiet kender manden fra.

For politiet kender manden ganske godt.

- Uden at ville gå i detaljer vil jeg godt sige, at vi kender ham for lidt af hvert. Faktisk kender vi ham godt, erklærer Bent Sten Andersen.

- Det er også derfor, at vi er temmelig overbeviste om, at han godt er klar over, at vi er efter ham. Han er fra et miljø, hvor man kan forestille sig, at han har fået besked, fortsætter vagtchefen.

Bil er sendt til undersøgelse
Det var lørdag ved middagstid, at en motorcykelbetjent valgte at standse en Skoda Felicia på Bobjergvej i Asnæs. Da bilisten standsede, og betjenten steg af sin motorcykel, begyndte bilen pludselig at bakke. Betjenten og motorcyklen blev ramt og væltet.

- Heldigvis er betjenten sluppet uden at have brækket nogle lemmer. Han er øm og vil formentlig være det nogle dage. Jeg har selv talt med ham, og han har ikke givet udtryk for, at han skulle have fået det værre i dag, forklarer Bent Sten Andersen.

112 - 3. okt. 2015 - kl. 14:52 Bilist på flugt påkører med vilje motorcykelbetjent

Efter en intens jagt lørdag eftermiddag fik politiet et tip fra en borger, der havde læst Ekstra Bladet og derfor vidste hvilken bil, politiet var på udkig efter. Det viste sig, at bilen holdt parkeret ved Brugsen i Grevinge ikke så langt fra Asnæs. Og den kørte for øvrigt omkring på stjålne nummerplader.

Politiet har nu kørt bilen til kriminalteknisk undersøgelse.

- Man har foretaget en indledende gennemgang af bilen, og her er der ikke blevet fundet noget, der kan indikere, hvorfor manden har forsøgt at stikke af. Men bilen kan jo sagtens være blevet tømt efterfølgende. Der gik jo mere end tre timer, før vi fandt bilen, forklarer Bent Sten Andersen.

Har standset bilen før
Ifølge politiets umiddelbare undersøgelser var bilen til gengæld ikke stjålet. Den var bare ikke indregistreret og blev anvendt af flere forskellige mennesker.

- Vi er stødt på bilen før, siger Bent Sten Andersen.

Politiet opfordrer flugtbilisten til at melde sig selv. Det er tanken, at Midt- og Vestsjællands Politi mandag morgen vil drøfte, om manden skal efterlyses med navn og foto, hvis han ikke på det tidspunkt er blevet pågrebet.

Flugtbilisten står til flere sigtelser for overtrædelse af færdselsloven og straffeloven.