Kørte ind i politibetjent: Bil fundet - gerningsmand savnes stadig

Midt- og Vestsjællands Politi har fundet den Skoda Felicia, som lørdag ved middagstid blev brugt til at køre ind i en motorcykelbetjent. Chaufføren savnes stadig

- Vi skal nok fange ham.

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Bent Sten Andersen er fortrøstningsfuld, når det handler om at finde den cirka 20-årige mand med lyst hår, der lørdag middag bakkede ind i en motorcykelbetjent på Bobjergvej i Asnæs i Nordvestsjælland i det, som politiet betegner som 'et forsøg på at stikke af'.

Se flere videoer fra localeyes på localeyes.dk.

Klokken 18.30 fik politiet et tip fra en borger i Grevinge tæt på Asnæs, som havde læst Ekstra Bladets artikel om den efterlyste Skoda. Borgeren havde set bilen parkeret ved Brugsen i Grevinge.

- Og det viste sig at være rigtigt. Vi er i øjeblikket i Grevinge for at hente bilen, siger Bent Sten Andersen til Ekstra Bladet.

Gerningsmanden er imidlertid stadig på fri fod. Det er politiets opfattelse, at han efter at være bakket ind i betjenten og betjentens motorcykel valgte at køre direkte til Grevinge, hvor han har efterladt bilen.

112 - 3. okt. 2015 - kl. 18:30 Motorcykelbetjent slynget hen ad vejen: Politiet jagter ung flugtbilist

Betjent afhørt
Der var ifølge politiet alene en person i den bil, der ramte betjenten.

- Vi har haft afhørt betjenten selvfølgelig, som fortæller, at han kun så en mand i bilen. Og flere vidner har også bekræftet over for os, at de kun så en person, siger Bent Sten Andersen.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorfor den cirka 20-årige mand valgte at stikke af, da motorcykelbetjenten standsede ham rutinemæssigt.

For politiet har ikke villet undersøge bilen for spor på selve findestedet.

- I sådan en alvorlig sag er vi lidt forsigtige. For bilen skal sendes til kriminalteknisk undersøgelse for at finde DNA og andre spor. Derfor har vi faktisk forsøgt at undgå at røre noget som helst, siger vagtchefen.

Fanget på kamera
Der er også andre muligheder for at få mere at vide om chaufføren af Skodaen, som viste sig at køre omkring på stjålne nummerplader.

- Der er overvågningskameraer ved Brugsen. Så snart vi har fat på købmanden, skal vi have aftalt med ham at mødes, så vi kan få adgang til videomaterialet, siger Bent Sten Andersen.

Motorcykelbetjenten har det efter omstændighederne okay. Han er chokeret, men er sluppet med overfladiske knubs.