Kørte knallertkører ihjel: I dag får han sin dom

Politiet har særlig fokus på retssag i København, hvor 43-årig skal have sin dom for at have kørt 16-årige Mahmoud Ali Hussein ihjel i oktober

Hør Ekstra Bladets journalist Stine Eskildsen beskrive sagen her

En 43-årig familiefar fra Nørrebro skal tirsdag i retten - sigtet for et trafikdrab, der skete i oktober sidste år.

Her blev den 16-årige Mahmoud Ali Hussein kørt ihjel på en knallert, som han ifølge politiet havde stjålet fra den 43-åriges søn. Den dræbtes jævnaldrende fætter Khalid Hussein blev også ramt af den nu 43-åriges bil og pådrog sig en hjernerystelse og adskillige hudadskrabninger.

Sagen kører som en tilståelsessag ved Københavns Byret og forventes at være afgjort på to timer. Den 43-årige familiefar har erkendt, at han kørte drengen ihjel, men forklarede i grundlovsforhøret, at han ikke havde til hensigt at gøre det.

- Jeg ville bare skræmme dem lidt, men jeg ville jo ikke slå ihjel for en skide knallert til 3500 kroner, lød det dengang.

16-årige Mahmoud Hussein blev dræbt, da han flygtede på en stjålet knallert og blev påkørt bagfra af den 43-åriges varebil. (Privatfoto) 112 Familiefar tilstår trafikdrab på knallerttyv: Føler sig truet på livet

Ramte knallert bagfra
Den tragiske episode udspillede sig om aftenen 18. oktober sidste år, hvor den 43-årige sammen med sin ældste søn satte sig ind i sin varebil og kørte til Mjølnerparken på Nørrebro for at lede efter den stjålne knallert.

Da de fik øje på den 16-årige og hans fætter på knallerten satte de efter dem, og på 'Den Sorte Plads' kørte den 43-årige ind på cykelstien for at skræmme de to drenge. Det fik fatale følger.

Bilen, der ifølge retsmødebegæringen kørte mellem 56-63 km/t, ramte knallerten bagfra, og Mahmoud Ali Hussein blev slynget af knallerten og dræbt på stedet. Hans fætter slap med kvæstelser.

16-årige Mahmoud Hussain blev dræbt ved en påkørsel natten til søndag. (Foto: Kenneth Meyer - indsat: Privatfoto) 112 Familie holder mindehøjtidelighed for dræbt knallertkører

Politi i dialog med Nørrebro-unge
Dagens retssag kommer til at foregå under politibevogtning, fordi der i tiden efter påkørslen har været episoder mellem den sigtede og bekendte til den dræbte dreng.

Allerede kort efter påkørslen blev den 43-årige omringet af omkring 30 af den 16-åriges venner og måtte køres væk af politiet. Og under et tidligere retsmøde forhindrede politiet, at en person sprang frem mod den sigtede fra tilhørerpladserne.

Her bæres kisten ind i ligkistebilen af Mahmoud Husseins familie og venner (Foto: Jan Unger) 112 Knallertdrabet: Mahmoud blev båret til graven

- Vi er bevidste om, at det er en situation, der fylder meget lokalt og særligt hos de unge. Derfor har vi også brugt meget tid på at mødes med de unge - for eksempel i klubberne - for at forklare dem, hvordan retssystemet i Danmark virker, siger politiinspektør Tommy Laursen fra Station Bellahøj.

- Det er en sag, hvor følelserne er meget uden på tøjet, men vi har et håb og en forventning om, at de opfører sig pænt. Der er jo også gået noget tid, siden det skete. Vi er til stede - som ved så mange andre retsmøder - blandt andet med lokale betjente, men vi har ikke grund til at tro, at retsmødet giver anledning til stor ballade, tilføjer han.

1 af 3 Et videokamera i en politibil filmede den onde stemning på ulykkesstedet, og betjentene fik hurtigt den 43-årige anholdte kørt væk. Privatfoto
2 af 3 Mahmoud Hussein blev båret til graven af familie og unge venner, der havde teksten 'Soldier of Allah' på trøjerne. (Foto: Jan Unger)
3 af 3 16-årige Mahmoud Hussein blev dræbt, da han flygtede på en stjålet knallert og blev påkørt bagfra af den 43-åriges varebil. (Privatfoto)