Kørte tur med lillebror: Nu er han tiltalt for drabsforsøg

En 30-årig mand var på køretur med sin 27-årige lillebror, da han pludselig råbte 'stop bilen' flere gange. Kort efter blev der hørt otte høje knald

Politiet formåede at fange den ene bror blot få minutter efter skyderiet sidste sommer. FOTO: Mogens Flindt
Politiet formåede at fange den ene bror blot få minutter efter skyderiet sidste sommer. FOTO: Mogens Flindt

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): To brødre er tiltalt for drabsforsøg på en mand, der i følge politiet var LTF-relateret på gerningstidspunktet. Sagen er i dag begyndt.

Her fortalte anklageren i sin indledende procedure, at drabsforsøget var en del af bandekonflikten mellem Brothas og LTF i sommer, ligesom at de to brødre begge skulle have forbindelse til Brothas. Begge brødre nægter sig skyldige i sagen.

Det angivelige drabsforsøg fandt sted i sommer på Rovsingsgade i København, hvor der blev affyret i alt otte skud på cirka 24 meters afstand mod offeret. De to brødre flygtede fra stedet i en sort Mercedes kort efter.

Det billede genkender de to mænd på henholdsvis 30 og 27 år dog ikke helt. Ifølge dem, var skyderiet en spontan beslutning taget af lillebroren, uden storebrorens vidende.

Lillebroren erkender at have affyret skuddene, men hævder, at det var som advarselsskud, og at han ikke forsøgte at ramme. Det forklarede han i Københavns Byret torsdag.

De nægter også begge to at være tilknyttet banden Brothas, ligesom at skudepisoden skulle have noget at gøre med bandemiljøet.

Den 27-årige forklarede i retten, at han ville tale med personen om, at denne havde lagt an på hans kusine. Ifølge lillebroren, så han forurettede gribe efter en pistol, hvorfor den 27-årige valgte at affyre otte skud som nødværge.

Ifølge de to brødre, skulle de egentlig bare en tur rundt i Danmark for at hente værktøj, forklarede de begge i Københavns Byret.

Fra by til land
Den 30-årige storebror forklarede, at han havde glædet sig til en dag i selskab med sin lillebror.

De skulle en tur fra København til Slagelse for at se på et hus, storebroren havde købt og derudover hente værktøj til den 30-åriges snarlige svendeprøve som murer.

Det var en milepæl for dem begge, forklarer den 30-årige i Københavns Byret torsdag.

- Min bror viste stor interesse og var glad på mine vegne. Vores familie har boet hele vores liv i Mjølnerparken, så det er noget nyt for os at komme til landet og leve et helt normalt liv.

Fremtidsdrømmene stoppede brat
Ifølge storebroren, var det en lys fremtid, han gik i møde. Han har tidligere været på kant med loven, men i retten forklarede han, at han har været ude af det miljø i flere år. Han benægter nogensinde at have været medlem af Brothas, eller at han kendte noget til pistolen i bilen.

Men da de to brødre kom tilbage fra Slagelse til København, råbte lillebroren ifølge begge brødre, 'Stop! Stop! Hold ind til siden!'.

-  Jeg når ikke at tænke, før jeg har parkeret ind til højre. Jeg ser, at min lillebror stiger ud og går rundt om bilen. Jeg tænker 'hvad er det, der foregår'. Så hører jeg en masse knaldlyde. Jeg kigger til højre og ser en sortklædt mand i hætte løbe ned mod en kælderskakt, forklarede storebroren i retten.

Det var den 26-årige LTF-relaterede person, der søgte tilflugt fra kugleregnen i en nærliggende kælderskakt. Han blev ramt i ballen og venstre lår, hvorfor han blev kørt på Rigshospitalets traumecenter af nogle venner.

Lillebroren løb ind i bilen igen og råbte, at de skulle køre. Ifølge den 27-årige var storebroren meget oprevet.

- Han spørger mig gentagne gange om, hvad der er sket. Da jeg ikke svarer på det, råber han: 'Fuck ud af min bil, jeg ved ikke, hvad du har rodet mig ud i', forklarede han i retten.

De to kørte til deres oprindelige mål, Mjølnerparken, hvor lillebroren sprang ud af bilen. De så ikke hinanden igen, før den 27-årige meldte sig selv til politiet næsten en måned efter episoden.

Otte varselsskud
En stor del af sagen handler om, hvorvidt drabsforsøget var planlagt i forvejen, og om det var en del af den daværende bandekonflikt. Hvis det er sådan, kan straffen nemlig blive en del højere, da det er skærpende omstændigheder.

Begge brødre er anklaget for drabsforsøg og for at eje pistolen. Storebroren har nægtet at kende noget til et drabsforsøg og har også nægtet at eje pistolen.

Københavns Byret har afsat seks dage til retssagen, og der forventes dom 11. juli.  Den forurettede skal vidne 22. juni.

Se også: Fandt AK-47 i grønt område

Se også: Tiltalt for bandeskud: Brækkede sig efter skyderi

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere