Koks familie begravet i lavine - han blev reddet af mirakel

En italiensk kok overlevede den frygtelige lavine-ulykke, men hele hans familie er stadig begravet under snemasserne

Her ses video inde fra det lavineramte hotel i Italien. Video: AP

En tragedie har ramt Giampiero Parete og hans familie.

Den italienske mand fra byen Pescara arbejder som kok og var på ferie på det hotel, der torsdag blev ramt af en voldsom lavine. 30 personer frygtes stadig dræbt, men Giampiero Pareta overlevede på mirakuløs vis.

Alligevel er han havnet i sit livs mareridt, for under snemasserne ligger stadig hans kone og hans sønner på henholdsvis otte og seks år.

Det fortæller han til den italienske avis Corriere della Sera.

- Jeg har mistet alt. Under lavinen er min kone, og mine to sønner på seks og otte år, siger Giampiero Parete til Corriere dela Sera.

Hans kone Adriana arbejder som sygeplejerske i byen Pescara, der er den største by i den italienske region Abruzzo.

Reddet af sin bil
Samtidig fortæller den italienske kok, at han kun blevet reddet af et mirakel, mens hans familie ventede inde på hotellet.

- Jeg overlevede kun fordi, jeg skulle hente noget i bilen, siger han til avisen og oplyser, at han efterfølgende ventede i flere timer på at redningsfolkene kunne komme frem.

(Artiklen fortsætter under billeder)

- Jeg hørte og så ingenting, der var bare sne over det hele, siger han til avisen.

Giampiero Parete er i øjeblikket indlagt på et hospital i området sammen med en af de andre, der er blevet fundet i live.

Den voldsomme lavine, der sent onsdag ramte Hotel Rigopiano i det centrale Italien, har fanget både gæster og personale under de enorme snemængder.

30 personer frygtes dræbt
Lavinen beskadigede hotellet, og flere internationale medier og nyhedsbureauer meddeler torsdag morgen, at mindst 30 mennesker frygtes at være omkommet i ulykken.

To personer, der opholdt sig et stykke fra hotellet, da jordskælvet ramte, nåede dog at slippe væk. Det var angiveligt de to, der alarmerede redningsarbejderne i første omgang, skriver det italienske medie ANSA.

Begge personer blev stærkt nedkølet fløjet i helikopter til hospitalet. Begge er nu uden for livsfare, skriver ANSA.

(Artiklen fortsætter under billeder)

Snestorm forhindrede hjælp
Hotellets beliggenhed og en snestorm gjorde det svært for redningsarbejdere at komme frem til hotellet. Politi og redning har desuden forsøgt at komme i kontakt med de begravede ved hjælp af mobiltelefoner, men de fangede har ikke taget deres telefoner.

Ifølge lokale italienske medier var rederne først fremme klokken 04.00 torsdag morgen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice for at høre, om der er danskere blandt de tilskadekomne eller dræbte. Det ønsker ministeriet på nuværende tidspunkt ikke at kommentere.

- Vi er opmærksomme på, hvad der er sket og undersøger nu de nærmere omstændigheder, lyder den officielle melding

112 - 19. jan. 2017 - kl. 08:45 Nødråb fra begravet skihotel: - Hjælp, hjælp - vi dør af kulde

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere