Kollega så sygeplejerske med sprøjte inden hjertestop

Tidligere kollega undrede sig, da han så sygeplejerske med sprøjte. Kort efter fik en patient hjertestop

31-årige Christina Hansen sidder i disse dage på anklagebænken ved Retten i Nykøbing (Foto: Privat)
31-årige Christina Hansen sidder i disse dage på anklagebænken ved Retten i Nykøbing (Foto: Privat)

Fra personalerummet fulgte en mandlig sygeplejerske en kollega med øjnene, da hun 4. marts 2012 kom ud af medicinrummet med en sprøjte med klar væske i hånden.

Manden undrede sig. Dels var det ikke tid til at give medicin, og så er det heller ikke normalt at give beroligende medicin med sprøjte. Det plejer at være med drop.

Det fortalte den mandlige sygeplejerske onsdag i et retsmøde i Nykøbing Falster. Her er den kvindelige kollega tiltalt for at have dræbt tre patienter og for at have forsøgt at tage livet af en fjerde. Hun nægter sig skyldig.

Et af drabene skal have fundet sted i minutterne efter den ovennævnte episode, og netop derfor husker han fire år senere stadig oplevelsen.

- Jeg husker det sådan, at jeg stod ved kaffemaskinen. Jeg kan se, at hun drejede skarpt til venstre med en mindre sprøjte med noget klar væske. Det undrede mig, men hun var en anerkendt sygeplejerske, så jeg tænkte, at det var der en grund til, fortalte vidnet i retten.

- Kort tid efter går alarmen, fordi Arne Herskov (patienten, red.) har fået hjertestop.

Ud over det formodede drab fortalte den mandlige sygeplejerske også om arbejdet på den medicinske afdeling 130 på sygehuset i Nykøbing Falster.

- Der var mange små dronninger med knivene fremme, huskede vidnet.

Den tiltalte var ifølge sygeplejersken en af dem. Eksempelvis kunne hun gennemtrumfe, hvem der skulle være gruppeleder og var meget dominerende og dramatisk. Ifølge kollegaen var der dog ikke noget personligt udestående mellem de to.

- Der var ingen uoverensstemmelser mellem os. Hun var en kollega, men jeg synes altid, hun var lidt underlig. Vi talte om, at det var underligt, at hun altid havde de dårlige patienter, sagde kollegaen.

De to andre drab og drabsforsøget skal være sket i løbet af en enkelt nattevagt fra 28. februar til 1. marts 2015. Det var kvindens sidste vagt, inden hun blev anholdt.

Sagen er uden sidestykke i nyere tid, og der er afsat hele 32 retsdage til at behandle den ved retten. I denne uge er der også retsmøder torsdag og fredag, men dommen ventes først at falde i slutningen af juni.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere