Kollegaer chokeret over økse-overfald: Til daglig er han en flink mand

Politiet vil ikke ud med detaljer om overfaldet, hvor 43-årig kvinde blev tævet med en økse

Politiets teknikere var til stede ved gerningsstedet det meste af fredagen. (Fotograf: Kenneth Meyer)

Fængslingen af en 40-årig mand, der er sigtet for drabsforsøg på sin ekskæreste med en økse, har rystet hans omgivelser. Ekstra Bladet har talt med flere af den mistænktes kollegaer, som mandag morgen mødte chokerede ind på jobbet.

- Rygterne har kørt hele weekenden. Han er den, jeg mindst ventede den slags af. Han er stille, velformuleret og umiddelbart ikke en, man skulle tro den slags om, siger en kollega til Ekstra Bladet.

Overfaldet skete natten til fredag i et rækkehus i Greve. Her brød en maskeret mand ind og overfaldt en 43-årig kvinde med en økse, ligesom han med hånden slog hendes ti-årige datter. Kvinden fik så mange og alvorlige skader, at hun var i livsfare. Kort efter blev den 40-årige mand anholdt og sigtet, men han nægter sig skyldig.

Politiets teknikere var til stede ved gerningsstedet det meste af fredagen. Foto: Kenneth Meyer 112 Økse-angreb i Greve: Politiet efterlyser tøj og vidner

Beskyttet af navneforbud
Den 40-årige er beskyttet af navneforbud, og derfor er Ekstra Bladet afskåret fra at skrive, hvad han arbejder med, eller hvor han bor. På arbejdspladsen har han været i sin nuværende rolle siden årsskiftet. Men selvom han fortsat er ny blandt de eksisterende kolleger, har flere alligevel fået et godt indtryk. En siger blandt andet:

- Det er en forfærdelig sag. Jeg havde aldrig set det komme fra ham. Han er en meget flink mand til daglig. Og der har aldrig været et øjeblik, hvor jeg har tænkt, at han kunne finde på sådan noget. Det er meget ubehageligt at tænke på.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, men af kendelsen fremgår det, at den 40-årige tidligere har dannet par med offeret, at hun har gjort det forbi, og at det gjorde ham ked af det. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er kvinden lærer. Familien har ikke ønsket at udtale sig.

Politiets teknikere på stedet, hvor den 43-årige kvinde og hendes 10-årige datter blev overfaldet natten til fredag.
Foto: Kenneth Meyer Krimi Ekskæreste fængslet: Mor og datter i groft øksedrama

Mandag ville politiet ikke oplyse detaljer om overfaldet overhovedet, men de efterlyser en række mørke tøjgenstande - en sort jakke og en ditto elefanthue samt kondisko - som de mener, gerningsmanden kan have smidt i området.

Derudover vil de gerne tale med vidner, der måtte have set, hørt eller oplevet noget mistænkeligt i eller omkring området ved Olsbækhave i Greve natten mellem torsdag og fredag 10.-11. maj i tidsrummet fra omkring midnat til 04.00. Herunder om nogen skulle have lagt mærke til en person klædt i mørkt tøj – muligt kørende på en cykel.

Midt og Vestsjællands Politi kan kontaktes på 114.