Kolleger i livsfare: Tømrerlærling på blodigt togt

To mænd svæver mellem liv og død, mens tre andre - en kvinde og to mænd - er blevet hårdt kvæstet, efter en 27-årig mand torsdag gik amok med en lægtehammer

En mand kørte i grøften med en stjålet bil, efter han var gået amok med kniv og hammer. Fem mennesker er på hospitalet og to af dem er fortsat i livsfare.
Foto: Allan Andersen
En mand kørte i grøften med en stjålet bil, efter han var gået amok med kniv og hammer. Fem mennesker er på hospitalet og to af dem er fortsat i livsfare. Foto: Allan Andersen

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): En 27-årig mand var efter alt at dømme i en tilstand af psykose, da han torsdag eftermiddag gik amok med en lægtehammer - først mod sine tømrerkolleger og dernæst mod to tilfældige mennesker, hvis bil han ville stjæle.

Det kom frem i Retten i Helsingør fredag, hvor den 27-årige tømrerlærling blev fremstillet i grundlovsforhør in absentia - altså uden selv at være til stede. Manden ligger fortsat på hospitalet efter det blodige togt gennem Sjælland, som endte i en biljagt og efterfølgende en ulykke, hvor han selv blev kvæstet.

Tømrerlærlingen blev sigtet for drabsforsøg og flere tilfælde af særligt grov vold.

Ingen tegn på konflikt
I retten læste anklager Margit Wegge op af de forklaringer, politiet på nuværende tidspunkt har fået - men to af de mænd, der blev overfaldet, er fortsat i livsfare.

Overfaldet skete i en bygning på Chrst. Boecksvej i Fredensborg, hvor den 27-årige var på arbejde sammen med tre kolleger på 51, 55 og 60 år.

De tre ældre kolleger var inde i bygningen, da den 27-årige, som tidligere har været indlagt med en psykose, pludselig gik amok. Præcis hvad der skete ved ingen, men ifølge den af de tre mænd, der ikke er i livsfare, var der intet, der forud for overfaldet tydede på en konflikt mellem den 27-årige og kollegerne.

Kraniebrud og hjerneblødning
Manden så ikke selve overfaldet, men husker blot, at han vågnede på gulvet med ondt i hovedet og blod i ansigtet - og kort efter fandt han den ene af sine kolleger badet i blod. Den 27-årige var ingen steder at se.

Politiet har til gengæld fået klarlagt, at den unge tømrerlærling tog flugten og på Mågevej stoppede han en mandlig bilist og truede og slog ham med lægtehammeren, så han kunne stjæle hans bil. Manden er sluppet forholdsvist nådigt, men er fortsat indlagt på hospitalet.

Se også: To håndværkere er i livsfare efter kollegas overfald

I bilen kørte den 27-årige mod Uvelse, hvor han kørte ind foran en kvindelig bilist, der bor i byen, så hun blev nødt til at stoppe bilen. Han åbnede bildøren, bad kvinden stige ud, men før hun nåede at reagere, slog han hende i hovedet med hammeren.

Herefter trak han hende ud af bilen, slog hende igen og smed hende i et budskads, hvorefter han forlod stedet i hendes bil. Kvinden har fået kraniebrud og hjerneblødninger, men hendes tilstand er stabil.

Måtte bedøves
Politiet satte efter den 27-årige, der i sin blodrus nu havde såret fem personer, og en biljagt på 6-7 kilometer blev indledt på Slangerupvej. Her kørte den 27-årige både over for rødt og overhalede både venstre og højre om, før han kørte galt, kom det frem i retten fredag.

Han har selv pådraget sig flere, mindre skader. Da politiet anholdt ham var han fortsat så ophidset, at han måtte bedøves af akutlægen.

Under bilen fandt politiet den lægtehammer, som menes at være gerningsvåbnet i alle fem overfald.

Uvist om han skal indlægges
Den 27-årige tømrerlærling bor hos sin farmor et andet sted på Sjælland. Farmoderen har fortalt til politiet, at den unge lærling sidste år var indlagt i fem uger for at blive behandlet for en psykose, men at han for nyligt var stoppet på sin medicin og i stedet selvmedicinerede sig med hash.

Han blev i retten - som nævnt uden selv at være til stede - varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger, men det er endnu uvist, om det bliver på en psykiatrisk afdeling eller om han kan sidde i et almindeligt fængsel. Det skal der tages stilling til, når han vågner på hospitalet.

Ekstra Bladet følger sagen...

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen