Kom hjem fra arbejde: Hele huset var forsvundet

- Hele huset var væk. Der kom ikke engang røg fra ruinerne længere, siger den 24-årige norske tømrer

Så lidt var der tilbage af hytten - og ingen havde opdaget noget. Brandne skete i mandags, men eftersom det er i Norge, er der sne! (Foto: Kristian Vestgård)
Så lidt var der tilbage af hytten - og ingen havde opdaget noget. Brandne skete i mandags, men eftersom det er i Norge, er der sne! (Foto: Kristian Vestgård)

Nordmanden Klaus Magnus Halvorsen fik noget af et chok, da han i mandags vendte hjem efter en helt almindelig dag på arbejde:

Hele hans store hus var pist forsvundet.

Halvorsen fortæller til den norske avis Eidsvoll Ullensaker Blad, at han da godt bemærkede, at et eller andet manglede, da han kørte op ad bakken til hjemmet i Kabberud i Hurdal.

Det var sådan set helt rigtigt.

For da han kom op på toppen af bakken, kunne han se, at det var hans egen bolig, som var forsvundet fra jordens overflade.

Huset var nemlig totalt nedbrændt.

Ikke engang røg fra ruinen
- Hele huset var væk. Der kom ikke engang røg fra ruinerne længere, siger den 24-årige tømrer til VG.no.

Klaus Magnus Halvorsen var hverken blevet kontaktet af brandmyndighederne eller politiet.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
 

Årsagen er enkel: Ingen overhovedet har opdaget, at det store træhus brændte ned til soklen.

Derfor blev der heller ikke slået alarm.

'Jeg rystede over hele kroppen'
- Jeg rystede over hele kroppen. Længe stod jeg bare ret op og ned og så på elendigheden. Det tog noget tid, før det gik op for mig, hvad der var sket. Til sidst fik jeg ringet til en god bekendt i brandvæsenet.

- Han fortalte, at brandvæsenet intet kendte til branden, siger den 24-årige mand til VG.no.

Vennen i brandvæsenet troede dårligt nok, hvad han hørte i telefonen. For det er næsten en umulighed, at et stort hus af træ kan nedbrænde på det pågældende sted uden at naboer eller forbipasserende har opdaget det og slået alarm.

Satte barndomshjem i stand
Klaus Magnus Halvorsens hus er fra 1930. Han er født og opvokset i det. Og for to år siden købte han det af sine forældre.

Ifølge avisen Eidsvoll Ullensaker Blad har den 24-årig mand boet i et lille anneks til huset sammen med sin familie, mens han var i færd med at istandsætte barndomshjemmet fra bunden af.

Annekset overlevede flammerne.

- Heldigvis er det kun materielle værdier, som er gået tabt. Ingen er kommet  til skade. Da jeg ikke var flyttet ind i huset endnu, så har jeg alt det nødvendige i vores midlertidige bolig, lyder det fra Klaus Magnus Halvorsen.

Politiet er rutinemæssigt ved at undersøge brandstedet. Der er endnu ingen forklaring på, hvad brandårsagen er.

1 af 2 Skønt så det ud, men så .... (Privatfoto)
2 af 2 Så lidt var der tilbage af hytten - og ingen havde opdaget noget. Brandne skete i mandags, men eftersom det er i Norge, er der sne! (Foto: Kristian Vestgård)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere