Komiker ydmygede syg mand: Nu får han sin straf

Mike Ward kaldte en ung mand for døende og grim, og det koster ham nu en stor sum penge

Jérémy Gabriel lider af Treacher Collins syndrome, som er kendetegnet ved underudvikling af bestemte områder i ansigtet. Det fik komikeren til at tage pis på ham. Foto: Polfoto
Jérémy Gabriel lider af Treacher Collins syndrome, som er kendetegnet ved underudvikling af bestemte områder i ansigtet. Det fik komikeren til at tage pis på ham. Foto: Polfoto

Det er seks år siden, at den canadiske komiker Mike Ward gik på scenen og omtalte en ung mand ved navn Jérémy Gabriel.

- Selv her fem år efter hans besøg hos paven er han ikke død! Jeg tog ham i forsvar som en idiot, men han vil stadig ikke dø! Måske var han ikke døende, bare grim, sagde Mike Ward dengang i 2010 på scenen.

Sagen endte i retten og sidst i denne uge faldt der endelig dom. Det skriver CBC News.

216.000 i erstatning
Den lokale menneskerettighedsdomstol i Quebec har bestemt, at komikeren skal betale samlet set 216.000 kroner til Jérémy Gabriel og hans mor.

- Det er en stor lettelse og overraskelse. Jeg er meget glad for afgørelsen, siger Jérémy Gabriel til det lokale medie.

Jérémy Gabriel lider af Treacher Collins syndrome, som er kendetegnet ved underudvikling af bestemte områder i ansigtet, der for eksempel betyder, at de ikke har lige så store kindben som personer, der ikke har syndromet.

Til dagligt lever Jérémy Gabriel af at synge, og han blev kendt i 2006 for at blive inviteret til Rom for at besøge paven og synge for ham. Det var i den forbindelse, at komikeren fire år senere valgte at gøre grin med den unge mand.

Vil appellere sagen
Mike Ward er kendt som en komiker, der ikke lægger fingre imellem, når han går på scenen. Derfor er han ikke henrykt over, at han nu skal punge ud med så stor en erstatning for det, han kalder en joke.

Komikeren har da også skrevet på Facebook, at han derfor vil appellere sagen.