Kommuneansat tiltalt: Snagede i private oplysninger om stalket kvinde

Tidligere dømt for at stalke den samme kvinde og hendes far

Sagsbehandleren misbrugte ifølge tiltalen kommunens system til at skaffe oplysninger om en kvinde, som han tidligere har stalket. (Foto: Colourbox)
Sagsbehandleren misbrugte ifølge tiltalen kommunens system til at skaffe oplysninger om en kvinde, som han tidligere har stalket. (Foto: Colourbox)

En sagsbehandler i Næstved Kommune snagede i en 20-årig kvindes personlige oplysninger i kommunens sagssystem 'workbase', og da han blev opdaget og fyret fortsatte han chikanen.

Han forfalskede et brev, så det så ud som om, det kom fra en medarbejder i Næstved Kommunes Jobcenter, hvor kvinden blev anmeldt for socialt bedrageri.

Sådan lyder den usædvanlige tiltale mod den tidligere sagsbehandler, der i næste uge stilles for retten i Næstved tiltalt for embedsmisbrug og dokumentfalsk.

Han nægter sig skyldig.

Statsadvokaten i København kræver ham idømt en fængselsstraf. Han blev i 2006 dømt for systematisk at have stalket den samme kvinde gennem flere år.

Ifølge tiltalen ledte sagsbehandleren ni gange efter personlige oplysninger på kvinden i kommunens system. Han havde intet at gøre arbejdsmæssigt med den sygemeldte kvinde.

Snageriet skete ifølge tiltalen i oktober 2012 og juni 2013, mens den falske anmeldelse for socialbedrageri skete i maj sidste år efter at manden var bortvist fra kommunen.

Politiet har via kommunens logfiler kunne slå fast præcist på hvilke tidspunkter, at sagsbehandleren har været inde og kigge i kvindens elektroniske sagsmappe.

Retssagen er tidligere blevet udsat, fordi forsvareren i sagen krævede fire nye vidner afhørt.

Tidligere dømt
Sjællandske har tidligere beskrevet, at det lykkedes manden at blive ansat i Næstved Kommune , selvom han havde en dom på otte måneders betinget fængsel for dokumentfalsk mod sin tidligere arbejdsgiver.

Han var også i 2006 dømt for grov chikane mod den nu 21-årige kvinde og hendes far.

Sjællandske beskrev, hvordan manden sendte mails med pornografisk indhold til faderens forretningsforbindelser og datterens skole modtog en anonym henvendelse om, at hendes far var pædofil. Ifølge Sjællandske fik manden dengang et tilhold i fem år om ikke at kontakte kvinden og hendes far.

Da Næstved Kommune i sommeren 2013 fandt ud af, at sagsbehandleren tilsyneladende havde snaget rundt i det tidligere offers personoplysninger og samtidigt havde løjet om sin straffeattest, blev han bortvist og anmeldt til politiet.