Kondiløber-sagen: Sigter 29-årig mand for voldtægt og drabsforsøg

Offer fortsat i koma i kondiløber-sagen  i København

Få et overblik over sagen her

Københavns Politi sigter en 29-årig mand for drabsforsøg og for voldtægt i sagen om overfaldet på en kvindelig kondiløber på Østerbro i går.

Det oplyser efterforskningschef Hans Erik Raben til Ekstra Bladet.

Raben vil ikke gå yderligere i detaljer med sigtelsen, men siger, at manden blev anholdt klokken 0305 natten til i dag. Han fremstilles senere i dag i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

- Hvordan forholder den anholdte  mand sig til sigtelsen?

- Ingen kommentarer, lyder svaret

Den 38-årige kvinde var ganske tidligt i går morges taget ud for at løbe. Da hun ikke vendte hjem, blev hendes familie bekymret og slog alarm.

Om eftermiddagen klokken 15 fandt et familiemedlem kvinden liggende ilde tilredt og bevidstløs med lav puls i et område ved Sporsløjfen på Østerbro.

Politiet i intens eftersøgning på det sted, hvor kvinden blev slået ned. (Video: Mogens Flindt)

Offeret ligger fortsat på hospitalet, men hendes tilstand er stabil. Hun er dog fortsat holdt i koma, og politiet har derfor ikke haft mulighed til at tale med hende.

Efterforskningsleder Torben Svarrer fortalte tirsdag aften til Ekstra Bladet, at kvinden havde været i reel livsfare.

Kvinden beskrives som en helt almindelig borger.

- Det er helt grotesk, at man ikke kan tage sig en løbetur næsten lige meget, hvad tid det er på døgnet. Der er nogle morgenmennesker, som gerne vil tidligt op, og det er hun jo ikke ene om, sagde efterforskningsleder Torben Svarrer i går.

Anholdelsen af den 29-årige skete efter, at politiet under efterforskningen fandt frem til overvågningsbilleder fra området.  Her kunne en mand ses på billeder på et bestemt tidspunkt.

Det lykkedes politiet at identificere og finde frem til personen på billederne, der siden i nat har været til afhøring hos politiet, mens undersøgelserne fortsat har været i gang.

Politiet vil ikke røbe yderligere om mandens identitet.

Ekstra Bladet følger sagen ...

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere