Konen truet med voldtægt: Ægtepar mishandlet under hjemmerøveri

26-årig tiltalt for brutalt hjemmerøveri i Køge mod ældre ægtepar, medgerningsmand er ukendt

Denne gerningsmand fra hjemmerøveriet er stadig ikke identificeret. (Foto: Politifoto)
Denne gerningsmand fra hjemmerøveriet er stadig ikke identificeret. (Foto: Politifoto)

Et hjemmerøveri mod et ældre ægtepar i Køge var så brutalt, at en 71-årig tidligere autoforhandler har fået fysiske og psykiske mén af overfaldet, hvor hans 66-årige hustru også blev gennembanket med slag og spark og truet med voldtægt af de to hjemmerøvere.

Det fremgår af anklageskriftet mod en 26-årig mand af anden etnisk herkomst, der nu er tiltalt for hjemmerøveriet.

Han stilles for et nævningeting ved Retten i Roskilde den 21. oktober, mens politiet står uden spor af den anden hjemmerøver, som politiet ellers har billeder af fra en overvågningsvideo.

Den 26-årige nægter sig skyldig, men risikerer mindst fem års fængsel, hvis han bliver kendt skyldig.

Hjemmerøverne gik efter indholdet af et pengeskab, men røveriet mislykkedes, da det lykkedes den 66-årige kvinde at flygte og slå alarm.

Mishandlet og truet på livet
Det ældre ægtepar boede fortsat i deres lejlighed oven på en bilforhandler i Køge, mens de havde afhændet autohandlen.

Det vidste hjemmerøverne tilsyneladende ikke, men de troede åbenbart, at ægteparret stadig havde adgang til pengeskabet hos autoforhandleren.

Se også: Ægtepar vækket og tævet: Gerningsmand til groft hjemmerøveri eftersøges

Kort før midnat den 1. oktober sidste år forcerede hjemmerøverne et pigtrådshegn, smadrede en rude i en terrassedør og vækkede parret i soveværelset.

'Vi skal have dine penge' og 'Vi skal have pengene i boksen', truede hjemmerøverne og forlangte også koden til pengeskabet.

Så blev ægteparret bundet med gaffatape, hvorefter røverne tog kvælertag på dem og tildelte parret adskillige slag og spark i hovedet og på kroppen.

Hjemmerøverne truede med at ville skyde dem og stikke dem ihjel med kniv, og de truede også med, at de ville voldtage den 66-årige kvinde.

Fik smækket døren bag sig
Ægteparret blev gennet ned ad trappen til autoforhandleren, hvor den 71-årige mand gik først. Et overvågningskamera filmede hele forløbet, hvor det lykkedes den 66-årige at smutte ind gennem en dør og smække den.

Den ene gerningsmand forsøgte at få fat i hende, men det lykkedes ikke, og kort efter blev de to hjemmerøvere enige om at opgive røveriet, fordi politiet nok var på vej. De efterlod en taske, der var beregnet til udbyttet, og flygtede.

Se også: 25-årig fængslet for brutalt hjemmerøveri i Køge

Tekniske spor førte 11 dage senere til anholdelsen af den 26-årige i Allerød. Under efterforskningen har politiet også sigtet en anden ung mand, der sad fængslet i en anden sag, for hjemmerøveriet.

Men sigtelsen er nu opgivet, og derfor er medgerningsmanden til det brutale overfald ikke identificeret.

Fik kraniebrud
Ægteparret kom slemt til skade under overfaldet, fremgår det af anklageskriftet.

Den 71-årige mand fik kraniebrud, blødning i hjernen, flænge over det ene øjenbryn, flænge ved den ene øjenkrog, nedsat syn og hørelse og forsnævring af urinrøret og psykiske mén.

Se også: Her blev ægtepar tævet af hjemmerøvere

Hans 66-årige hustru pådrog sig en blodansamling ved det ene øje og brækkede muligvis næsen.

I anklageskriftet tager Statsadvokaten i København forbehold for at kræve den 26-årige, der tidligere er straffet for vold, udvist af Danmark.

Se også: Groft hjemmerøveri: Ægtepar vækket og tævet

1 af 2 Parret blev overrasket i deres lejlighed over bilforhandleren og tvunget ned ad trappen i forsøget på at åbne pengeskabet. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Denne gerningsmand fra hjemmerøveriet er stadig ikke identificeret. (Foto: Politifoto)