Kontroversielt hjem for misbrugte børn: Smerten skal skriges ud

I et rum beklædt i madrasser giver 13 piger slip på deres gerningsmands handlinger. Ekstra Bladet besøger et af filippinernes hjem for børn, der er reddet fra sexindustrien

Terapirummet ligger ikke langt fra hovedbygningen på børnehjemmet Preda. Omme bag det sparsomme køkken og op ad en smal trappe er et 16 kvadratmeter stort lokale.

Den bagende sol hamrer ind gennem vinduerne i det iltfattige lokale, hvor slatne skummadrasser med blåt garn er spændt op langs tre ud af fire vægge og over hele gulvet i det, der mest af alt minder om en gummicelle. Her skal den kontroversielle terapi foregå.

13 piger indfinder sig i rummet. De sætter sig til rette på knæene på hver deres madras og gør sig klar. Om lidt skal de se deres mørkeste barndomsminder i øjnene. Igen. Det sker en gang hver eneste dag, under rehabiliteringsterapien, som har gjort børnehjemmet lokalt kendt som ’hjemmet for de skrigende børn’.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Ekstra Bladet har besøgt børnehjemmet Preda, der huser i alt 32 piger, som alle har været udsat for seksuelle overgreb.

Børnene er levende beviser på den barske statistik, at hvert tredje barn i filippinerne vil blive seksuelt misbrugt af enten et familiemedlem, en bekendt eller en vildt fremmed i løbet af sine første leveår.

Kynisk industri
Stedets 74-årige stifter, Shay Cullen, tager imod os og har lovet at give os et indblik i traumerne fra det eskalerende misbrug fra pædofile sexturister, familiemedlemmer – og som seneste skud på stammen - pædofile, som overværer livestreamede sexshows med børnene.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Mod onlinebetaling bestiller de pædofile gerningsmænd overgreb på børnene og pumper millioner af kroner ind i en kynisk industri, mens de selv kan sidde i sikkerhed af deres eget hjem tusindvis af kilometer fra Filippinernes fattigdom.

Med troen på fuld anonymitet overfører de pædofile vesterlændinge – også danskere – penge via overførelsestjenester som MoneyGram og Western Union til filippinske bagmænd.

På børnehjemmet Preda forsøger medarbejderne at give børnene deres barndom tilbage. Derfor er stedet indrettet med flere legerum. Foto: Anthon Unger
På børnehjemmet Preda forsøger medarbejderne at give børnene deres barndom tilbage. Derfor er stedet indrettet med flere legerum. Foto: Anthon Unger

I det hjerteskærende lydinferno, som opstår i terapitimen bliver det pludselig klart, hvorfor madrasser dækker de hårde betonvægge.

En pige i en stribet bluse begynder febrilsk at hamre sin hånd ind i en madras. Igen og igen. Mens hun skriger noget på filippinsk – og tårer strømmer ned ad hendes runde kinder. Synet og lyden er ekstrem og voldsom. Men nødvendig, fortæller stedets socialrådgiver Marilyn Richter.

- Det er en del af deres rehabilitering at gennemgå den her række følelser. Det er en tankegang, hvor vi tror, at enhver smertefuld oplevelse lejres i kroppen, og derfor skal ud igen. Holder du den negative energi i kroppen, så kan det eksplodere.

En mor fra landsbyen viser billeder af sine fire døtre på syv, ni, 10 og 16, som var ofre i sexreden. Børnene er nu i myndighedernes varetægt. Foto: Anthon Unger Krimi Her købte pædofil-dømt dansker liveshows med børn

Internettet har ødelagt familier
Nogle af børnene er blevet solgt som børneprostituerede til sexturister af deres forældre. Andre er endt i industrien, fordi de er hjemløse. På stedet har de også modtaget otte børn, som alle udførte sexshows på nettet mod betaling.

- Da internettet kom og blev udbredt, voksede sexindustrien i Filippinerne. Det har ødelagt en masse familier og hjem. Det er lettere at redde børnene fra sexturisterne, men det er en anden sag at redde dem fra internettet, siger Shay Cullen, som vurderer at tusindvis af børn, hver eneste dag udfører sexshows på på bestilling, mens bagmænd livestreamer sexakterne til pædofile vesterlændinge. Det er en forfærdelig forbrydelse mod barndommen.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Sammen med en håndfuld andre frivillige organisationer forsøger han at sætte fokus på den nye menneskehandel og prostitution i landet, hvor de pædofile ikke behøver at rejse, og hvor overgrebene foregår foran et webcam og i skjul af hjemmets fire vægge.

- Det er nemt for forældre eller bagmænd. Det eneste, de skal bruge, er et webkamera og en internetforbindelse, og så kan de sælge sex fra deres egen stue. Som et resultat kan vi nu også se en stigning i sexturismen igen. For det folk ser online, vil de med tiden gøre i virkeligheden, siger Shay Cullen.

De bliver afhængige af børn
Den irske præst har de seneste tre år rejst verden rundt for at sætte fokus på de stigende antal online-overgreb på filippinske børn. For fænomenet er ikke kun et problem for de fattigste lande i Asien - problemet er globalt, mener irlænderen.

- De pædofile fra Danmark og andre lande vil blive afhængige af sex med børn. Og så vil de tage tilbage til deres hjemland og lede efter børn der også. Det er en udfordring for os alle sammen, siger han.

- Så længe Danmark og andre vestlige lande fortsætter med at købe vores piger og drenge gennem deres computere, så vil problemet her i Filippinerne kun blive større, siger Ceciliea Flores-Oebanda. Foto: Anthon Unger Krimi Nødhjælpsarbejder anklager danskerne: I voldtager vores børn

- De pædofile fra Danmark og andre lande vil blive afhængige af sex med børn. Og så vil de tage tilbage til deres hjemland og lede efter børn der også, advarer Shay Cullen. Foto: Anthon Unger
- De pædofile fra Danmark og andre lande vil blive afhængige af sex med børn. Og så vil de tage tilbage til deres hjemland og lede efter børn der også, advarer Shay Cullen. Foto: Anthon Unger

I terapirummet er dagens seance ved at være slut. Mange har hævede øjne, nogle græder endnu, da de tretten piger sætter sig i rundkreds og deler dagens skrig og de dæmoner, de slap løs, mens de straffede madrasserne langs murene.

Pigen med den stribede trøje får ordet. Hun er bange for at vidne mod sin far, som i flere år har misbrugt og tævet hende.

Hun har hørt, han er i fængsel, og hun har ondt af ham, fortæller hun grædende til gruppen. Som mange andre af børnene i lokalet, er hendes gerningsmand endnu ikke blevet dømt. En onkel er stadig på fri fod. Resten af sin familie har pigen ikke set, siden hun gik til myndighederne. Måske kan hun få det hele igen, hvis hun dropper sigtelsen.

- Jeg vil ikke miste min familie, siger hun, inden hun og resten af gruppen rejser sig efter en veloverstået terapi og kan gå tilbage i det, der næsten virker som en parallelvirkelighed på børnehjemmet, hvor boldspil og hinkeruder kan lede tankerne væk fra fortidens dæmoner.

- I sager om webcam-overgreb på børn, så har jeg set det værste, der findes, siger Janet Francisco. Foto: Anthon Unger Krimi Jager børne-bordeller på nettet: Her er min værste sag

De pædofiles tag selv-bord

Ekstra Bladet retter fokus mod de titusindevis af børn i Filippinerne, som dagligt bliver udsat for seksuelle overgreb foran et webcam til pædofiles fornøjelse.

Overgrebene sendes live fra børnenes hjem i de fattigste dele af landet til de pædofiles stuer verden over. Et show koster fra 100 helt op til flere tusinde kroner, alt efter hvad der skal ske på skærmen. Det er kunden, der bestemmer.

I Danmark kaldes fænomenet Rape on demand – voldtægt på bestilling.

Vi har besøgt de fattige slumkvarterer i Filippinerne, hvor overgrebene finder sted. Vi har talt med ofrene, deres familier, med bagmænd i sexindustrien og med myndighederne, som forsøger at stoppe en online-industri, som på kort tid har vokset sig til en millionforretning.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen