Kraftigt jordskælv ryster ferieø

Et jordskælv målt til mere end 6,0 har ramt tæt på den populære græske ferieø Kreta

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Den nordlige del af den populære græske ferieø Kreta er onsdag morgen blevet rystet af et jordskælv.

Det oplyser det europæiske seismologiske center EMSC og USA's Geologiske Undersøgelse (USGS).

Skælvet, der er målt til 6,0 på richterskalaen, ramte klokken 9.30, og epicenteret lå mellem øerne Kythera og Kreta vest for Chania.

'Det stod på i lang tid. Jeg befandt mig udenfor, og jeg kunne høre gelænderne på balkonen knage,' skriver et øjenvidne i Efthymi på EMSC's hjemmeside.

'Det kraftigste jeg nogensinde har mærket. Husene skælvede dramatisk, skræmmende ... jeg følte det, som om det ikke kunne stoppe. Meget lange få sekunder,' skriver et andet øjenvidne, der befandt sig 47 kilometer fra jordskælvets epicentrum.

Ifølge det græske medie News 247 er der endnu ikke meldt om kvæstelser eller skader, men brandvæsenet på øen holder øje.

Dette er øjensynligt det allersidste John og Jackie Knill nåede at se, inden deres liv endte i de frådende vandmasser. Deres lig blev først fundet og identificeret mange dage senere. (Foto: AP) Foto Rystende galleri: Tsunami-ofre tog billeder af deres død

- Indtil videre har vi ingen meldinger om skader, men vi er på vagt, siger Nikos Lagoudakis fra Kretas brandvæsen til mediet.

Tirsdag omkom mindst 21 mennesker, da et jordskælv på 6,4 rystede det centrale Albanien. Det var det kraftigste jordskælv i landet i over 30 år.

Lidt længere mod nord samme dag ramte et jordskælv Bosniens hovedstad, Sarajevo. Det blev målt til 5,4.

Grækenland ligger i en jordskælvszone, og rystelser forekommer forholdsvis ofte.