Kriminel udvist for bestandigt: Anholdt på café

49-årig mand med palæstinensisk baggrund pågrebet og varetægtsfængslet

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Den 49-årige Issam Chehade, som i juni 2014 blev udvist med indrejseforbud for bestandigt på baggrund af en afgørelse fra Østre Landsret, blev mandag anholdt ved Café Rotana på Nørrebro i København.

Manden blev i dag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret og varetægtsfængslet i 13 dage sigtet for overtrædelse af indrejseforbud.

Det oplyser hans beskikkede forsvarer Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Chehade, der er statsløs palæstinenser fra Libanon, er tidligere idømt fire års fængsel og en bøde på 14.250.000 kroner for blandt andet databedrageri samt moms- og skattesvig af særlig grov karakter.

Databedrageriet skete ifølge landsretsafgørelsen ved, at Chehade uberettiget havde anvendt kreditkortoverførte kortoplysninger, som han havde tilegnet sig fra forskellige betalingskort.

Landsretten lagde i sin afgørelse vægt på, at Chehades kriminalitet var 'systematisk' og 'alvorlig'.

Chehade tilstod og forklarede, at han var blevet presset af en bekendt i Dubai.

Han protesterede mod udvisningen.

Manden kom til Danmark som 22-årig og fik tidsubegrænset opholdstilladelse i 1995, men opretholdt siden en tæt tilknytning til Libanon, hvilket landsretten bemærkede i sin afgørelse om udvisning. Chehade har fire børn i Danmark.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Chehade efter udvisningen fra Danmark søgt asyl i Sverige. Der er endnu ikke truffet afgørelse i asylsagen.

Det forventes, at Chehade sendes ud af landet, når varetægtsfængslingen udløber 11. marts.