Kritiserede voldtægtsoffers 'evner': Nu skal han tre år i fængsel

En 22-årig britisk mand brød grædende sammen, da han blev fundet skyldig i seksuelt overgreb mod en dengang 18-årig pige

Episoden fandt sted for tre år siden, men er først blevet afgjort i dag. Foto: Privatfoto
Episoden fandt sted for tre år siden, men er først blevet afgjort i dag. Foto: Privatfoto

En studerende ved universitetet i Edinburgh er idømt tre års fængsel, efter han udsatte en 18-årig pige for et seksuelt overgreb og efterfølgende fortalte hende, at han ikke ville have gjort det, hvis han havde været tilfreds med hendes præstation 'på lagnet'.

Det fremgår af en domsafsigelse fra det skotske retssystem, som kan læses her.

Den nu 22-årige Felix Beck efterlod sit unavngivne offer blødende og med mærker på benene, og af landsretten i Aberdeens afgørelse kan man læse, at de vurderer, Felix Beck udviste 'en form for seksuel berettigelse og arrogance'.

Lider af PTSD
Af retsdokumentet fremgår det også, at kvinden i dag lider af posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) efter det seksuelle overgreb, og at hun har været nødsaget til at skifte til et andet universitet for at færdiggøre sine studier.

'Du kommer fra et godt hjem, et priviligeret hjem og er fire år inde i dine studier'.

'Du har kun dig selv at klandre for den situation, du er havnet i og som udspringer sig af din livsstil, du levede, og din følelse af seksuel berettigelse og arrogance', fortalte dommer, Lord Uister, Felix Bech ifølge retsdokumentet.

Forbrydelsen skete i oktober 2016 blot få uger efter, at Felix blev afhørt af politiet i forbindelse med en anden voldtægstanklage. Han er senere blevet frikendt for den anklage, ligesom en tredje voldtægtsanklage også blev taget af bordet.

Mødte hinanden på datingsite
Felix og offeret mødte hinanden i forbindelse med deres gang på universitetet i Edinburgh. I første omgang havde de kysset lidt, og kvinden bad ham om at tage kontrollen, da hun ikke var erfaren, har hun fortalt politiet.

Men da han pludselig tog fast i hendes hals, protesterede hun og fortalte ham, at hun ikke kunne lide det. Ifølge kvinden ophørte hendes frivillige deltagelse, da han begyndte at tage kvælertag på hende.

Ifølge domsafsigelsen skal Felix også have tiltvunget sig samleje, ligesom han har bidt hende i benet og i hendes underliv.

Med dommen vil Felix Beck for altid være registreret som sexforbryder.

Foto: Olivia Loftlund 112 Kendt terapeut tiltalt for voldtægt

Da Ekstra Bladet tidligere mødte Melanie Birkbak, havde hun en hårspray i tasken. I dag går hun med en peberspray. Foto: Kenneth Meyer Dansk politik Melanie har ulovlig peberspray i tasken: Kan godt forstå at det er et problem
 

Politik 'Ikke godt nok': Vil have flere dømt for voldtægt