KRONOLOGI: De sidste minutter før fly rammer bjergvæg

Den sorte boks afslører skrig og forsøg på at banke døren til cockpittet ind, før flyet styrtede i Alperne.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den sorte boks fra det Germanwings-fly, som tirsdag styrtede ned i de franske alper, afslører, hvordan andenpiloten tilsyneladende bevidst fløj sig selv og 149 andre ombordværende i døden.

Her er et overblik over de sidste minutter, før flyet ramte et bjerg sidst på formiddagen tirsdag på vej fra Barcelona til Düsseldorf.

10.27:

* Flyet når marchhøjde på 38.000 fod, og piloten benytter lejligheden til at forlade cockpittet, sandsynligvis for at gå på toilettet.

* Lydoptagelsen på den sorte boks afslører, at piloten overgiver kommandoen til andenpilot Andreas Lubitz, og man hører et sæde slå op. Derpå åbnes og lukkes døren til cockpittet.

10.29:

* Lubitz styrer flyets næse en smule nedad, men kort efter øger han denne vinkel, så flyet taber 4000 fod i minuttet - lidt over en kilometers fald per minut.

* Andenpilotens handling er ifølge den franske anklager bevidst, da faldet sker ved, at han skruer på en skive på instrumentpanelet. Denne skive skal skrues mange gange, for at opnå så stejl en nedstigning.

* Piloten forsøger at få adgang til cockpittet, hvor døren er låst. "Vi hører adskillige råb om at få adgang til cockpittet," siger anklageren.

* Lubitz svarer ikke - heller ikke da piloten banker på døren.

* En pilot kan så forsøge at trykke en særlig kode for at opnå adgang, men andenpiloten har tilsyneladende - som det er muligt - nægtet ham adgang ved at trykke på en knap.

10.32:

* Man hører Andreas Lubitz åndedræt, som virker normalt og upåvirket af situationen.

* En fransk flyveleder på jorden forsøger at få kontakt med Germanwings-flyet, men får ikke svar.

* De sender en elektronisk besked til flyet - en kode 6700 - som giver flyet mulighed for at foretage en nødlanding uden at komme for tæt på andre fly. Intet svar kommer.

* Flyvelederen kontakter andre fly for at få dem til at kontakte Germanwings-flyet - men de har ikke held med dette.

* Mens flyet hastigt bevæger sig mod bjergene, lyder en højdealarm, som advarer om, at maskinen nærmer sig jorden i faretruende grad.

* Dernæst høres forsøg på med magt at smadre døren til cockpittet - men uden held.

10.40:

* I de sidste minutter før styrtet, hører man passagerer skrige fra kabinen. Dernæst registreres selve styrtet.

Kilde: dpa, NBC og Reuters

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere