Ku Klux Klan leder fundet dræbt: Her er politiets teori

Familien fandt ham skudt i hoved efter en fisketur. Nu tror politiet, at de selv har dræbt ham

Foto fra Ku Klux Klans indlæg på YouTube
Foto fra Ku Klux Klans indlæg på YouTube

En familie på fisketur ved Big River i den amerikanske delstat Missouri rapportede i weekenden et uhyggeligt fund, da de fandt den 51-årige kendte Ku Klux Klan leder Frank Ancona død ved en flod.

Men nu er de selv blevet sigtet for drabet.

Det skriver AP.

I en erklæring oplyser det lokale politi, at konen og stedsønnen til den dræbte leder af Ku Klux Klan Frank Ancona er mandag blevet sigtet for drab.

Se også: Ku Klux Klan leder fundet dræbt af skud ved flodbred

Skjulte beviser
Politiet mener, at 51-årige Frank Ancona blev skudt og dræbt af stedsønnen, da han torsdag lå og sov i sit hjem i Leadwood godt 100 kilometer syd for St. Louis.

Konen og stedsønnen er også sigtet for at have manipuleret med fysiske beviser.

Politiets efterforskere mener blandt andet, at konen har forsøgt at fjerne og skjule beviser, herunder blod på gerningsstedet.

Frank Ancona blev meldt savnet af sin arbejdsgiver fredag, da han ikke dukkede op på arbejde. Herefter udsendte hans 44-årige kone en bøn på Facebook, hvor bad ham om at komme tilbage.

Ku Klux Klan er især kendt for sine korsafbrændinger og hvide kutter. Klanen er i dag en skygge af sig (Foto: AP) Tæt på Stort tema: Ku Klux Klan indefra - sådan fungerer klanen

Men lørdag fik de sig en ubehagelig 'overraskelse.

Frank Ancona, der kaldte sig selv en "imperialistisk troldmand", fundet af en familie, der var ude at fiske ved en flod nær den lille by Belgrade.

Politiet mener, at stedsønnen har fragtet liget af Frank Ancona de godt 30 kilometer i sin bil fra hjemmet til floden, hvor han har efterladt liget.

Før Frank Anconas lig blev fundet, havde hans kone fortalt politiet, at han var ude af staten på grund af et leveringsjob. Hun fortalte også, at hun havde i sinde at lade sig skille fra ham, når han kom tilbage.

Mistænkt for at planlægge drab
Den nu afdøde mand var leder af en af de nyeste og mest synlige KKK-afdelinger i  hele USA. Det er ikke den største i USA, men den har påkaldt sig et utal af overskrifter.

Ku Klux Klan er langt fra så indflydelsesrig,  som den var engang. Men organisationen, der nu er splittet op i mange selvstændige grupper, tæller stadig mellem 5000 og 8000 medlemmer. Foto: Stefan Mattson Tæt på Ku Klux Klan i dag: Brænder kors og taler om 'racekrig'

Ikke mindst i 2015, hvor tre af medlemmerne blev mistænkt for at planlægge drabet på en sort mand i området.

Frank Ancona har været savnet siden onsdag, og i følge The Kansas City Star kunne politiet allerede mandag melde ud, at mordet formentlig var nøje planlagt.

Efter sigende var det mandens arbejdsplads, der meldte ham savnet til politiet, og her vakte et opkald opsigt.

Anconas hustru har forklaret politiet, at ægtemanden havde modtaget et telefonopkald fra sin arbejdsplads om, at han skulle aflevere nogle bildele i den anden ende af landet.

Men det afviser arbejspladsen, der påstår, at det opkald aldrig har fundet sted

Malissa Ancona har forklaret politiet, at hendes ægteskab med Frank Ancona gik meget dårligt. Manden havde netop meddelt hende, at han ville skilles.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere