Kvinde død i brand: Her er årsagen

Politiet udelukker en forbrydelse og mistænker rygning som årsag til dødsbrand på plejehjem

Tirsdag aften mistede en 53-årig kvinde livet i en brand på et plejehjem i Frederikssund, og formentlig var rygning årsagen til branden. Det oplyser Nordsjællands Politis kommunikationsafdeling onsdag.

Brandårsagen er ikke endeligt fastslået, men meldingen fra politiet lyder, at intet tyder på, at der har været tale om en forbrydelse, og at meget peger i retning af rygning.

Branden blev anmeldt omkring klokken 21 på omsorgscentret Tolleruphøj, der ligger i udkanten af Frederikssund.

Branden opstod i kvindens værelse og bredte sig ikke til andre dele af bygningen, inden brandvæsnet fik den slukket.

Plejehjemmet blev evakueret i forbindelse med branden.

Fokus på brandsikkerheden
Brandsikkerheden på landets plejehjem var i vælten i efteråret, i forbindelse med en brand på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro på Djursland.

Her omkom tre kvinder i en brand, og efterfølgende blev det slået fast, at der manglede et sprinkleranlæg, og at der var utilstrækkelige flugtveje.

Dengang kunne de tekniske undersøgelser ikke med sikkerhed fastslå brandårsagen. Sikkert var det dog, at branden spredte sig fra en sofa.

Den klart hyppigste årsag til brand er ifølge Beredskabsstyrelsen rygning. Omtrent halvdelen af alle dødsbrande sker på grund af gløder fra tobak. Andre årsager til dødsbrande er blandt andet madlavning, stearinlys og elektriske installationer.