Kvinde dømt: Var bagmand i narkoring

47-årig kvinde var ifølge retten bagmand i omfattende sag om handel med amfetamin, hash og kokain fra bolig i Sydsjælland

Fra sin bopæl i Sydsjælland udførte en 47-årig kvinde narkohandler for næsten en halv million kroner.

Retten i Nykøbing Falster har netop afsagt dom i den omfattende sag. Den 47-årig kvinde fik ni års fængsel for handel med ca. fem kilo amfetamin og en mindre mængde hash og kokain.

I retten kom det frem, at kvinden ledte narkoringen, mens hendes 29-årige datter og en anden 31-årig kvinde ompakkede og leverede de ulovlige varer til husets kunder i en periode på næsten tre år frem til september 2018.

Også den 47-årige kvindes daværende kæreste hjalp i en periode til i forretningen, der i retten på mange måder fremstod som et familieforetagende.

Ifølge Skipper Pelle Falsled, specialanklager ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, startede sagen allerede i sommeren 2018, da politiet fik et tip om den omfattende handel fra huset i Sydsjælland

Ved en ransagning fandt politiet 300g amfetamin og anholdt kvindens svigersøn, der ved et grundlovsforhør dagen efter modtog en straksdom på fire års fængsel.

Alligevel efterforskede politiet videre i sagen, da betjente på stedet havde fundet regnskaber, der antydede et mere organiseret salg.

- Her kunne politiet konstatere, at kvinden i gerningsperioden havde fået indsat en lille halv million på sin konto, forklarer specialanklager Skipper Pelle Falsled.

Uddelte store dummebøder og modtog betaling med mobile pay
I alt blev fem personer tirsdag dømt i den omfattende sag med domme, der til sammen løber op i næsten 29 års fængsel.

Alle fem dømte valgte at anke på stedet.

I forvejen afsoner otte personer i alt ni år og syv måneders fængsel i forbindelse med samme sag, ligesom anklagemyndigheden forventer to andre personer dømt i samme sagskompleks inden for den nærmeste fremtid.

- Der er hovedsageligt tale om købere, fortæller specialanklageren.

I sagen kom det også frem, at kvinden uddelte tårnhøje dummebøder til sine kunder. Derfor blev hun også dømt for flere tilfælde af afpresning.

- Nogle af kunderne har købt på klods, og når betalingen ikke blev overholdt, blev der uddelt dagsbøder. I nogle tilfælde helt op til 5000 kroner om dagen, siger Skipper Pelle Falsled, der i retten også kunne dokumentere, hvordan kvinden i flere tilfælde modtog betaling for stofferne med Mobile Pay.

- Det er på baggrund af disse overførelser og forklaringer fra tidligere kunder, at retten dømmer hende for salg af fem kilo amfetamin, siger han.